Gemeente Amsterdam

Koos Andriessen ICT-penning van Amsterdam
16 januari 2003 - Lisa Neves Gonçalves
Namens het college van B&W overhandigt wethouder Mark van der Horst (ICT) vandaag (16 januari) de Koos Andriessen ICT-penning uit aan de naamgever, oud-minister Dr. J.E. Andriessen. De heer Andriessen vervulde tussen april 2002 en januari 2003 het voorzitterschap van de gelijknamige commissie die de gemeente Amsterdam heeft geadviseerd over nut en vooral haalbaarheid van een universeel glasvezelnet in Amsterdam.

Eerder deze maand stelde het college de Koos Andriessen ICT-penning van Amsterdam in. De heer Andriessen is hiervan de eerste ontvanger. Deze penning voor de ICT zal in de toekomst worden uitgereikt aan personen die op buitengewone wijze diensten aan de stad Amsterdam hebben bewezen op het snijvlak van ICT en innovatie.

Wethouder Van der Horst: "De heer Andriessen heeft leiding gegeven aan een commissie die heeft gezorgd voor een uitermate gefundeerd en zorgvuldig samengesteld advies. Daarmee kunnen zowel Amsterdam als de drie andere grote steden, waarmee we intensief samenwerken, direct en concreet aan het werk! Voor deze ondersteuning is de stad aan de heer Andriessen grote dank verschuldigd. Het is mij daarom een grote eer de heer Andriessen de naar hem vernoemde ICT-penning te mogen overhandigen."

De heer Andriessen vervulde aan weerszijden van zijn twee ministerschappen vele belangrijke functies in Amsterdam, in zowel de wetenschappelijke, economische als culturele sectoren. Zijn betrokkenheid bij de stad kwam eerder ook al naar voren in zijn - samen met enkele anderen - geschreven eerder advies. In 1983 verscheen het rapport Sterkten moeten worden uitgebuit, bedoeld om Amsterdam nieuwe economische impulsen te geven wat hij samen met enkele anderen schreef. Ter gelegenheid van dat rapport ontving dr. Andriessen de zilveren erepenning van de stad.

© Gemeente Amsterdam