Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 16 januari 2003.

Verlichtings- en andere controles

TILBURG - Aan de Noordstraat gingen gistermorgen 6 fietsers op de bon omdat hun licht niet brandde. Aan de Langendijk gingen 10 fietsers zonder licht op de bon. Een verlichtingscontrole aan de Dr. Deelenlaan leverde 26 bekeuringen op. Aan de Riddershofpad kregen 17 fietsers een bon omdat ze zonder licht reden.

OISTERWIJK - Aan de Moergestelseweg hield de politie gistermorgen een gordelcontrole. Dit leverde 9 bekeuringen op.

HILVARENBEEK - In deze gemeente hield de politie gistermorgen een controle op de naleving van parkeren in de zogenaamde blauwe zone. Bij deze controle gingen 9 automobilisten op de bon die geen parkeerschijf voor de voorruit hadden liggen. Er ging 1 automobilist op de bon omdat deze buiten de vakken geparkeerd stond. De controle werd gehouden aan de Doelenstraat, de Varkensmarkt, de Kockstraat het Vrijthof en de Gelderstraat.

TILBURG - Aan de Goirleseweg hebben agenten vanmorgen 26 fietsers bekeurd die de verlichting niet in orde hadden.

Inbrekers gaan met auto en mobiele telefoons aan de haal

OISTERWIJK - Bij een insluiping in een woning aan de Bieslook hebben insluipers een auto en twee mobiele telefoons buitgemaakt. Zij kwamen de woning binnen door via de brievenbus de deur aan de binnenzijde te openen (hengelen)

Hennepkwekerij

TILBURG - In een woning aan de Generaal de Wetstraat heeft de politie gistermorgen een hennepkwekerij gevonden. Dat gebeurde na een melding dat van de woning het voordeurslot was geforceerd. Als de politie een onderzoek instelt zien zij dat de woonkamer in twee ruimten was verdeeld. In totaal werden in deze twee ruimten 336 getopte hennepplanten aangetroffen. Uiteraard was er ook de nodige randapparatuur. De aangetroffen planten zijn vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winkeldiefstal

TILBURG - In een warenhuis aan de Heuvelstraat heeft de politie gistermiddag een 51-jarige man uit Tilburg aangehouden Hij had in deze winkel ansicht- en wenskaarten gestolen ter waarde van bijna 105 euro. De man kreeg bij zijn in vrijheidstelling een dagvaarding mee.

Van tas beroofd

TILBURG - Aan de Beneluxlaan werd gistermiddag rond kwart over twaalf een 66-jarige Tilburgse vrouw van haar tas beroofd. De tas had de vrouw in een van haar fietstassen zitten. Deze tas werd door een nog onbekende man uit de fietstas van de vrouw gehaald. Als afleidingsmanoeuvre tikte de dader de vrouw op de schouder. De vrouw dacht dat het een kennis van haar was en toen zij op de schoudertik reageerde zag de dader kans de tas weg te nemen. In de tas zat een portemonnee. De dader vluchtte op een mountainbike via een brandgang weg.

Keukenbrandje

TILBURG - Aan de Nazarethstraat brak vannacht brand uit in de keuken van een woning. De 24-jarige bewoner was al naar bed gegaan maar was vergeten om het vuur onder fritespan uit te doen. Deze vatte vlam. De Tilburgse brandweer bluste het vuur snel en de schade bleef beperkt tot fritespan en plafond.

190 euro boete

TILBURG - Een 35-jarige Tilburger kreeg vannacht een boete van 190 euro. Surveillerende agenten zagen de man nogal snel rijden en toen ze hem controleerden bleek hij gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 0,75 promille. De man kreeg verder een rijverbod van 2 uren.

Rijverbod van zeven uren

TILBURG - Een 36-jarige Tilburger kreeg vannacht, naast een rijverbod van zeven uren een dagvaarding mee naar huis. Agenten hadden de man gecontroleerd en toen bleek dat hij met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat werd hij aangehouden Aan het bureau blies de man bijna 1,55 promille. Het rijbewijs van de man werd ook ingevorderd.

Bron: Carel Bouman