---

Ministerie van Defensie



---

foto: Minister begroet nieuwe SG (Ellen Kurvers) 160103

Minister verwelkomt nieuwe Secretaris-Generaal

16-01-2003

Minister van Defensie Henk Kamp heeft donderdag (16 januari) op zijn kamer aan het Plein de nieuwe Secretaris-Generaal van het ministerie, Ton Annink, welkom geheten. Drs. A.H.C. Annink volgt drs D.J. Barth op die eind vorig jaar afscheid nam. Na kennismaking met de minister en ook staatssecretaris Cees van der Knaap liet Annink weten getroffen te zijn door de welkome ontvangst op zijn nieuwe departement: Ik voel me hier direct thuis. Ik ken Defensie als een grote, loyale organisatie waar veel mensen op professionele wijze belangrijk werk verrichten. Het is voor mij een uitdaging maar ook een eer daar mede leiding en sturing aan te mogen geven. Gezien de overdonderende ontvangst van vanochtend heb ik daar alle vertrouwen in.

Annink was sedert 1995 werkzaam bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waar hij laatstelijk de functie van directeur-generaal Openbare Orde en Veiligheid vervulde. Eerder - van 1983 tot 1995 - was hij in dienst van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, in de laatste periode als plaatsvervangend directeur-generaal Volksgezondheid.

Als secretaris-generaal geeft hij leiding aan het kerndepartement. Hij is verantwoordelijk voor de beleidsvoorbereiding op hoofdlijnen en voert zijn taak uit in overeenstemming met het politieke beleid. Hij coördineert en integreert de hoofdlijnen van het Defensiebeleid en geeft hierover informatie en advies aan de politieke leiding. Ook het interne beheer van het kernministerie valt onder zijn verantwoordelijkheid (foto: Ellen Kurvers).