Gemeente Nieuwegein

Kap van 700 bomen in Batau Zuid

De gemeente Nieuwegein gaat in de wijk Batau Zuid ongeveer 700 bomen verwijderen. Het gaat alleen om bomen waar geen bezwaar op is gemaakt. De werkzaamheden beginnen op maandag 20 januari. Uiterlijk vrijdag 15 maart moet het klaar zijn. Dit in verband met het broedseizoen voor vogels. In de periode erna kunnen nog wel opruim- en herstraatwerkzaamheden plaatsvinden. Over de bomen waar wel bezwaar op is gemaakt neemt het college binnenkort een besluit.

Het gaat om bomen die in het Bomenbeleidsplan zijn aangegeven als 'zo spoedig mogelijk te verwijderen bomen'. Deze bomen veroorzaken nu (of in de nabije toekomst) gevaarlijke of ongewenste situaties. Denk hierbij aan het opdrukken van de straat, het beschadigen van funderingen of rioleringen, of bomen die zogenaamde toekomstbomen in hun groei belemmeren. Er worden geen monumentale of beeldbepalende bomen gekapt.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door een aannemer, in opdracht en onder toezicht van de gemeente Nieuwegein. De werkzaamheden vinden plaats in de hele wijk Batau Zuid. Het is daarom niet precies te zeggen wanneer de werkzaamheden waar plaatsvinden. Op enkele plaatsen in de wijk worden hiervoor verkeersmaatregelen genomen. De werkzaamheden vinden plaats tussen 7.00 en 18.00 uur. Op deze dagen kan er geluidsoverlast optreden door het werken met motorkettingzaag en houtsnippermachine. Er wordt gewerkt in twee ploegen. De eerste ploeg kapt de bomen. De tweede ploeg verwijdert de wortel en bestraat het weer netjes. Er kan enkele weken tussen deze twee ploegen zitten.

Invoerdatum 16-1-2003