Gemeente Nieuwegein

Aanpassing verkeersmaatregelen Parkhout

In september 2002 is de toegestane rijsnelheid op het Parkhout naar 30 km / uur teruggebracht. Om dat af te dwingen zijn er tijdelijke verkeersdrempels aangebracht. Twee drempels bij het Geinoord veroorzaken echter geluidshinder bij omwonenden. En bij alle drempels wordt ongewenst weggedrag geconstateerd: auto's rijden door de berm. Daarom worden in de loop van januari / februari enkele eenvoudige aanpassingen gedaan.

Aanpassingen:
? Verwijderen van twee tijdelijke drempels in het Parkhout bij het Geinoord. Het geluid van grote voertuigen veroorzaakt slapeloze nachten bij omwonenden. Dat is natuurlijk nooit de bedoeling geweest. De tijdelijke drempels kunnen worden verwijderd omdat er iets zuidelijker een permanente verkeersdrempel aanwezig is. ? Aanbrengen van palenrijen langs alle snelheidsremmers op het Parkhout. Hierdoor wordt het in de bermen rijden van automobilisten onmogelijk gemaakt. ? Regelen van voorrang in de verkeerssluis Dunantlaan bij de Klaproosstraat. Te veel weggebruikers weten niet direct wie er voorrang heeft. Door de aarzeling (wel / niet doorrijden) kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. De voorrangsituatie wordt duidelijker gemaakt. Het verkeer in de richting ´s Gravenhoutseweg moet straks voorrang verlenen aan het verkeer richting Parkhout. Dit verkeer kan door deze voorrangplicht het verkeer uit de Klaproosstraat ook beter overzien.

Het gehele Parkhout verkeert in slechte staat en moet worden gerenoveerd. Binnenkort start er overleg met wijkbewoners en andere belanghebbenden over de definitieve 30 km/uur inrichting van Parkhout. De maximumsnelheid staat overigens niet meer ter discussie.

Invoerdatum 16-1-2003