Gemeente Sittard-Geleen

Sloop Hanenhof gestart
(t/m mei 2003)

Inmiddels is begonnen met de sloop van de Hanenhof (exclusief de grote en de kleine zaal), het voormalig politiebureau en de muziekschool in het stadsdeel Geleen. De sloop duurt tot begin mei. Aansluitend wordt op deze plek begonnen met de bouw van het cultuurcluster en de 55 appartementen met een parkeergarage. In de cultuurcluster worden de Stadsbibliotheek Sittard-Geleen, de Muziekschool Odeion, Streekomroep Start en de Hanenhof gehuisvest.
Eind deze maand wordt gestart met de voorbereidende sloopwerkzaamheden. De bouwplaats wordt afgezet met een hekwerk. Op de bouwplaats verrijst een bouwkraan met een giek van 60 meter. Het bouwverkeer rijdt via de Groenstraat de bouwplaats op en via de uitrit aan de Dr. Nolenslaan de bouwplaats af richting Dr. Poelslaan. In dezelfde periode worden de leidingen voor nutsvoorzieningen verlegd. In verband hiermee wordt van 27 tot en met 31 januari de Groenstraat vanaf de hoek Dr. Nolenslaan tot aan de ingang van de parkeergarage voor alle verkeer afgesloten. De Hanenhof en de parkeergarage aan de Groenstraat blijven bereikbaar. Automobilisten kunnen de parkeergarage via de Maastrichterweg uitrijden.
In de maanden maart, april en mei vinden de grove sloopwerkzaamheden plaats. Om stofoverlast tot een minimum te beperken wordt de bouwplaats nat gehouden.
In verband met de sloop- en bouwwerkzaamheden zullen regelmatig gedeeltes van de Groenstraat of Dr. Nolenslaan moet worden afgesloten. Het gebouw en terrein van de voormalige MLK-school aan de Maastrichterweg wordt gebruikt voor een directiegebouw met opslagplaats. Bewoners en bedrijven worden tijdig op de hoogte gebracht.