Gemeente Utrecht

EnquÊte over sportbeoefening onder 2.500 utrechters

Een telefonisch enquête onder 2.500 inwoners moet de gemeente meer inzicht geven in het sportklimaat en de sportgewoonten in Utrecht. De uitkomsten worden gebruikt om de resultaten van de huidige sportactiviteiten te toetsen en als basis om het gemeentelijke sportbeleid verder te ontwikkelen. De enquêteurs vragen Utrechters waarom zij (al of niet) sporten, welke sport zij beoefenen, en wat zij vinden van de sportvoorzieningen in de wijken. Aan bod komen ook de wensen voor sportbeoefening, het eventueel lidmaatschap van een sportvereniging en recreëren buiten de stad. De enquête is deze week gestart.

De gemeente Utrecht is opdrachtgever voor de eerste sportpeiling. De enquête vloeit voort uit het sportbeleidsplan 'Betere Tijden' en wordt regelmatig herhaald. De gemeente wil zo op een gestructureerde wijze de gevolgen van het gevoerde beleid in beeld krijgen. De gegevens worden gebruikt voor het peilen van de gemeentelijke sportprestaties en voor het vergelijken van de sportresultaten met andere steden.

De enquêtes worden zowel telefonisch als door huis-aan-huis bezoeken afgenomen door onderzoeksbureau STOGO-Dataservice. De deelnemers zijn geselecteerd uit het bevolkingsbestand van de gemeente. De geselecteerden zijn door middel van een brief van wethouder H. Spekman van Sport & Recreatie van tevoren op de hoogte gesteld van de enquête. De sportpeiling wordt eind februari afgerond.

Noot aan de media:
Voor meer informatie kunt u bellen met Bestuurscommunicatie gemeente Utrecht, Nicoline Bos, telefoon 030 286 1138.

Utrecht, 16 januari 2003.