Ingezonden persbericht


Macromedia coldfusion mx voor bea weblogic
nu beschikbaar

Nieuwe release maakt J2EE-platform productiever dan ooit

Utrecht, 16 januari 2003 Macromedia, Inc. (Nasdaq: MACR) lanceert Macromediaâ ColdFusionâ MX voor BEA WebLogicâ ServerÔ. Macromedia ColdFusion MX, de snelle server scripting-omgeving voor de creatie van rich Internet applications, combineert vanaf nu het bekende gebruiksgemak en de productiviteit van ColdFusion met de uitbreidbare, op standaarden gebaseerde Java-architectuur van BEA Systems. Macromedia ColdFusion MX voor BEA WebLogic Server kan worden gedownload via de Macromedia Online Store op www.macromedia.com/go/cfmxbea/.

Macromedia ColdFusion MX voor BEA WebLogic Server maakt deel uit van de productlijn ColdFusion MX voor J2EE Application Servers. Deze productlijn omvat sophisticated scripts, die het voor ontwikkelaars eenvoudiger maken om rich Internet applications en web services-toepassingen te bouwen. Op die manier kan ColdFusion MX de productiviteit van de ontwikkelaars aanzienlijk verhogen, terwijl de IT-kosten veel lager komen te liggen. Zowel ervaren Java-ontwikkelaars als webontwikkelaars zonder ervaring met Java-programmatie, kunnen met ColdFusion MX probleemloos en sneller dan ooit applicaties bouwen en implementeren op het BEA WebLogic Enterprise PlatformÔ. U kunt een proefversie van Macromedia ColdFusion MX voor BEA WebLogic Server downloaden via www.macromedia.com/go/cfmxbea/.

"Duizenden klanten vertrouwen op het op standaarden gebaseerde BEA WebLogic Enterprise Platform vanwege zijn bewezen prestaties en zijn betrouwbaarheid", zegt Andrew Littlefield, senior director of product management bij BEA Systems. "Dankzij de hogere productiviteit die het gebruik van ColdFusion scripting oplevert, kunnen gebruikers van WebLogic nu een nóg hoger rendement halen uit hun investering in BEA WebLogic."

"Macromedia ColdFusion MX verhoogt het gebruiksgemak en de productiviteit van ons succesvolle Java-platform", zegt Jeff Whatcott, senior director bij Macromedia. "Deze release breidt het bereik van de ColdFusion MX-technologie nog verder uit en laat onze klanten toe gebruik te maken van de snelle ontwikkelingsmogelijkheden van ColdFusion MX. Bovendien kunnen ze hun investeringen in het BEA WebLogic Enterprise Platform nog meer laten renderen."

Wie ColdFusion MX voor BEA WebLogic Server gebruikt als een standaard Java-applicatie, maakt het platform productiever dan ooit. Ontwikkelaarsbedrijven kunnen op die manier hogere opbrengsten halen uit hun investeringen in J2EE-infrastructuur. Dankzij de gesofisticeerde ColdFusion scripting, de ingebouwde services en de naadloze integratie met het Java-platform, maakt ColdFusion MX de kennismaking met J2EE eenvoudiger voor ontwikkelaars die al vertrouwd zijn met ASP, CFML, PHP of andere scriptingtalen. Door de toevoeging van snelle scriptingmogelijkheden aan hun J2EE-omgeving, kunnen organisaties zelfs ontwikkelaars zonder ervaring met Java laten samenwerken met Java-ontwikkelaars voor de creatie van geïntegreerde, op standaarden gebaseerde rich Internet applications. Hierdoor worden ook de kosten en de ontwikkeltijd van die applicaties gereduceerd.

"ColdFusion MX is erg gemakkelijk aan te leren, waardoor ontwikkelaars ongeacht hun achtergrond snel in staat zijn om in J2EE-projecten te stappen , vertelt Sue Aldrich, senior vice president en senior consultant bij Patricia Seybold Group. "Macromedia ColdFusion MX voor J2EE helpt organisaties die investeren in J2EE om hun kosten te verlagen en veel sneller resultaten te boeken dan wanneer ze voor de ontwikkeling van een toepassing alleen Java zouden gebruiken.

Door de uitbreidingsmogelijkheden en de veiligheid van BEA WebLogic Application Server te combineren met de productiviteit van ColdFusion, kunnen we snel applicaties bouwen en uitrollen die betrouwbaar, op standaarden gebaseerd en ongelooflijk flexibel zijn , zegt Todd Peters, voorzitter van PaperThin, Inc., een Macromedia Alliance partner. "ColdFusion MX voor WebLogic functioneert als een productiviteitslaag bovenop J2EE, zodat alles wat we aan J2EE zo fantastisch vinden integratie, overdraagbaarheid en veiligheid samenkomt met de snelle ontwikkelingsmogelijkheden en het gebruiksgemak van ColdFusion.

PRIJS EN BESCHIKBAARHEID
ColdFusion MX voor BEA WebLogic Server kost 3599¬ per processor en kan nu worden gedownload van de Macromedia Online Store (www.macromedia.com/store/). Volumelicenties, licenties voor het onderwijs en voor de overheid zijn ook beschikbaar. Surf voor meer informatie naar www.macromedia.com/go/cfmx/.

OVER MACROMEDIA
Ervaring werkt stimulerend. Macromedia, Inc. is gedreven door de overtuiging dat grote ervaringen bedrijven groot maken. Onze software helpt miljoenen ontwikkelaars en designers om efficiënte, fascinerende en memorabele ervaringen te creëren en af te leveren - op het Internet, op vaste dragers, op draadloze en digitale toestellen. Via een open en geïntegreerde familie van client-, tool- en servertechnologieën geeft Macromedia vorm aan een nieuwe generatie producten - van websites tot rich Internet applications.

###
Copyright 2002 Macromedia, Inc. Alle rechten voorbehouden. Macromedia, het Macromedia logo en ColdFusion zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Macromedia, Inc., die geregistreerd kunnen zijn in de Verenigde Staten en in andere landen. Andere namen van producten of services die hier worden vermeld, zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaars.

Meer informatie over Macromedia: http://www.macromedia.com Macromedia Wim Muijsert Leads United Laureen Dix Tel.: +31.30-750.4084 Tel : +31.6.2475.0474 E-mail:wmuijsert@macromedia.com E-mail:laureen.dix@leadsunited.com

LEADS UNITED

Communication with an edge

Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leadsunited.com