Politie Zaanstreek-waterland

15:41 15-JAN-03
LOC: KROMMENIE, WEIVER
Aanhouding na brandstichting hutten
Een 13-jarige meisje uit Krommenie werd aangehouden als verdacht van brandstichting. De gewaarschuwde politie trof een aantal door de jeugd gebouwde hutten aan, die in lichterlaaie stonden. Het vuur was zo hevig, dat aanvankelijk voor de daarachter gelegen woningen werd gevreesd. De brandweer wist echter uitbreiding van de brand te voorkomen. Alleen een paar bomen werden beschadigd. De hutten werden volledig in de as gelegd. Het meisje heeft de brandstichting bekend.

20:58 15-JAN-03
LOC: PURMEREND, HENRY DUNANTSTRAAT
Computer en sieraden uit woning gestolen
Gisterenmiddag, of in het begin van de avond, werd ingebroken in een tussenwoning. Men kwam de woning binnen door de schuttingpoort aan de achterzijde de forceren en vervolgens het slot van de achterdeur uit te breken. De hele woning werd doorzocht. Er worden in ieder geval een computer en enkele gouden sieraden vermist. De inbreker had de voordeur van de woning van binnenuit op slot gedraaid, zodat de bewoners bij thuiskomst hun voordeur moesten openbreken om binnen te komen.

04:18 16-JAN-03
LOC: PURMEREND, GOUWZEESTRAAT
Flatwoning uitgebrand
Afgelopen nacht brandde een flatwoning op de tweede verdieping van een flatgebouw, volledig uit. Bij aankomst van politie en brandweer sloegen de vlammen reeds uit de balkonramen. De ruiten aan de galerijkant waren door de hitte gesprongen. Er was niemand in de woning aanwezig. De brandweer had het vuur snel onder controle. Door de felheid van de brand en de daardoor ontstane schade, is een oorzaak moeilijk te achterhalen. De politie sluit brandstichting echter vrijwel uit.

08:29 16-JAN-03
LOC: ZAANDAM, POELENBURG
Auto gestolen
In de afgelopen avond of nacht werd een personenauto gestolen. Het betreft een donkerblauwe Volkswagen Golf met het kenteken RH-FB-77. De auto was voorzien van een spoiler op de achterklep en licht metalen velgen.

16-JAN-03
LOC: LANDSMEER
Zeven auto's opengebroken
In de afgelopen avond of nacht werden op verschillende locaties zeven auto's opengebroken. Van één auto werd het portierslot geforceerd. Bij de andere auto's werd een raam ingeslagen. Uit drie auto's werd de radio gestolen. Uit de andere auto's wordt niets vermist. Getuigen die op die avond of nacht iets verdachts hebben gezien, worden verzocht de politie te bellen op nummer 0900-8844 of zich te melden op het politiebureau in Landsmeer.

Verkeershandhaving
J. van der Molen

10.30-12.00 15-JAN-03
PURMEREND, VERZETSLAAN
VOLENDAM, JULIANAWEG
Tien bestuurders zonder autogordel
Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden woensdag een uitgebreide verkeerscontrole in Purmerend en Volendam. Op de Verzetslaan in Purmerend werden 's morgens vijf hardrijders beboet en droegen evenveel bestuurders/passagiers geen autogordel. Een bestuurder die tijdens het autorijden met de telefoon in de hand belde, ontving eveneens een boete. Op de Julianaweg in Volendam werden 's middags vijftien bestuurders bekeurd. In de meeste gevallen ging het om het niet dragen van de autogordel. Een hardrijder, die de snelheidslimiet met maar liefst 39 km per uur overschreed, werd ook staande gehouden. De overige overtredingen betroffen het overschrijden van de maximumsnelheid, het rijden over de doorgetrokken streep, het voeren van mistlichten en met de telefoon in de hand bellen tijdens het rijden.

18:45-21:30 15-JAN-03
PURMEREND, MONNICKENDAM
Te diep in het glaasje gekeken
Woensdagavond werden op de Neckerstraat in Purmerend, op de Provincialeweg N247 en op de Oosterweg in Monnickendam bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed. Op de N247 liep een 36-jarige drankrijder tegen de lamp. De Amsterdamse automobilist had, met een alcoholgehalte van 250 ug/l, de norm overschreden en kreeg een boete, een proces-verbaal en een rijverbod van een uur.

23:20-00:20 15-JAN-03
ZAANDAM, PEPERSTRAAT
Te veel gedronken
Woensdagavond werd op de Peperstraat in Zaandam gecontroleerd op het rijden onder invloed. Een 51-jarige man had veel te veel gedronken, hij had een alcoholgehalte van 545 ug/l. De man kreeg een rijverbod van vijf uur, een boete en een proces-verbaal. In totaal werden op de Peperstraat vijftig ademtesten afgenomen.

EINDE

---