Ingezonden persbericht

Eerste gecertificeerde opleiding voor het vak directiechauffeur

Uitnodiging voor de pers

Volgende week start de eerste gecertificeerde opleiding voor het vak directiechauffeur. De opleiding leidt op voor het nieuwe CBR/CCV chauffeursdiploma directiechauffeur. Vrijdag 31 januari a.s. reikt een prominente Nederlander de eerste vakdiploma s uit. De recente ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en beveiliging van met name politici en topmanagers hebben geleid tot dit vakdiploma..

De uitreiking vindt plaats in het examencentrum van het CBR in Leusden, Fokkerstraat 21. Een routebeschrijving is bijgevoegd. De uitreiking start om 14.00 uur.

De aankomende directiechauffeurs volgen hun opleiding bij Interseco en InterDrive. De werkgevers van de chauffeurs zijn Ahold, het Ministerie van Defensie, de Rabobank en het Ministerie van Onderwijs.

CBR/CCV is verantwoordelijk voor de onafhankelijke examinering van diverse beroepschauffeurs, zoals vrachtwagen-, touringcar-, taxi- en ambulancechauffeurs. Het vakdiploma directiechauffeur ontbrak tot nu toe.

Voorafgaande aan de uitreiking kunt u zelf kennismaken met de vereiste vaardigheden van een directiechauffeur. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken, wilt u dit dan doorgeven?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Michèle Wijnants, woordvoerder CBR/CCV op telefoonnummer (070) 372 07 07 of (06) 251 576 61 of via de mail: michelle.wijnants.ccv@cbr.nl .

CCV is een zelfstandige divisie van het CBR