Ingezonden persbericht

Persbericht

Webmethods breidt samenwerking met sap uit door ondersteuning van sap

netweaver

webMethods helpt klanten met transitie naar SAP NetWeaver door uitbreiding relatie

Amsterdam - 16 januari 2003 - webMethods (Nasdaq: WEBM) heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf integratie-ondersteuning gaat leveren aan klanten die SAP NetWeaver gebruiken. SAP NetWeaver is de fundering van de 'Enterprise Services Architecture' van SAP. Die architectuur bundelt medewerkers, informatie en bedrijfsprocessen binnen één geheel, over technologieën en organisaties heen.

webMethods en SAP breiden de 'SAP-Exchange Infrastructure' uit met adapters die integratie mogelijk maken voor een omvangrijk aantal bedrijfstoepassingen. SAP zal webMethods' webservices-gebaseerde adapters verkopen voor de integratie van SAP- en niet-SAP-oplossingen. Hiervoor zal SAP maximaal gebruikmaken van webMethods' uitgebreide adapterbibliotheek voor pakketapplicaties, legacy-toepassingen en mainframes.

"SAP NetWeaver, gecombineerd met webMethods' adapters, is een betrouwbaar platform voor de integratiebehoeften van klanten die SAP-technologie gebruiken", aldus Debbie Rosen, senior vice president Industries en Alliances bij webMethods. "De focus van SAP op de interoperabiliteit van zijn productlijnen heeft geresulteerd in een betrouwbaar en consistent aanbod. webMethods zal nauw samenwerken met SAP om de interoperabiliteit verder te vergroten en zo ook technologieën van andere leveranciers te integreren."

webMethods en SAP werken al samen sinds 1999 om integratieproblemen van klanten op te lossen. Beide bedrijven willen met de samenwerking een nog beter gezamenlijk aanbod leveren aan webMethods- en SAP-klanten.

Over webMethods
webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevend leverancier van integratiesoftware en levert het meest complete platform voor ondernemingsbrede integratie, inclusief volledige ondersteuning van 'Enterprise Webservices'. webMethods zorgt voor een koppeling tussen bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases, webservices en menselijke interactie. Die koppeling kan zowel binnen de grenzen van de eigen onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Hierdoor kunnen bedrijven kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen. webMethods stelt haar klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. webMethods bedient wereldwijd meer dan 850 klanten, zoals wereldwijde top-2000-bedrijven als Philips, DSM, Casema, Sonofon, Norfolkline, Becton D., Bank of America, Citibank, Dell, Eastman Chemical Company, The Ford Motor Company en Motorola. Strategische partners van webMethods zijn Accenture, AMS, BMC Software, BroadVision, Cap Gemini Ernst & Young, CSC, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, SAP AG and Siebel Systems. Voor meer informatie: http://www.webMethods.com

# # #