Ingezonden persbericht


Macromedia jrun 4 voor mac os x ondersteunt als eerste commerciËle j2ee applicatieserver mac os x

Developer Edition van Macromedia ColdFusion MX voor JRun ondersteunt nu ook Mac OS X

Utrecht, 16 januari 2003 Macromedia, Inc. (Nasdaq: MACR) kondigt de onmiddellijke beschikbaarheid aan van Macromediaâ JRunÔ 4 voor Mac OS X. JRun 4 is de eerste commerciële J2EE-compatibele applicatieserver die Mac OS X ondersteunt. JRun 4, dat momenteel wereldwijd door 10.000 bedrijven wordt gebruikt, is de snelste, meest betaalbare en betrouwbare oplossing voor het leveren van Java-applicaties. JRun 4 voor Mac OS X is vanaf nu te koop via de Macromedia Online Store op www.macromedia.com/go/buyjrun4/.

Mac OS X is het best geschikte platform voor de ontwikkeling en het gebruik van Java-toepassingen, omdat het de meest uitgebreide ondersteuning biedt van standaarden , zegt Ron Okamoto, vice president Worldwide Developer Relations bij Apple. Macromedia levert altijd prachtige oplossingen voor Mac OS X, en JRun 4 biedt een snelle, kosteneffectieve manier om J2EE-compatibele applicaties te draaien. We zijn zeer verheugd over het feit dat de servertechnologie van Macromedia nu ook geschikt is voor Mac OS X.

Macromedia JRun 4 is een natuurlijke en vlotte oplossing voor het leveren van J2EE-compatibele applicaties op het Mac OS X-platform , vertelt Norm Meyrowitz, president of products bij Macromedia. We vinden het fantastisch dat onze ruime ondersteuning voor het Macintosh-platform nu is uitgebreid van onze baanbrekende tools naar onze serverproducten.

Mede dankzij de kracht en de stabiliteit van Mac OS X, biedt Macromedia JRun 4 een snel en betrouwbaar serverplatform voor J2EE-applicaties. JRun 4 vereenvoudigt en versnelt het werken met Java-applicaties, waarbij de focus ligt op de betaalbaarheid, de productiviteit van de ontwikkelaars en de eenvoud van het beheer.

Macromedia kondigt eveneens aan dat de developer edition van Macromedia ColdFusionâ MX voor J2EE Application Servers nu ook Mac OS X ondersteunt. ColdFusion MX voor J2EE Application Servers voegt ColdFusion scriptingmogelijkheden toe aan J2EE-applicatieservers als JRun 4 voor Mac OS X. Dankzij de nieuwe ondersteuning van Mac OS X voor de developer edition, kunnen ontwikkelaars die werken met Macromedia Studio MX hun ColdFusion MX-applicaties zowel creëren als testen op het Mac OS X-platform. De developer edition kan vanaf nu worden gedownload via www.macromedia.com/go/cfmxosc.

De aankondiging van Macromedia JRun 4 voor Mac OS X sluit mooi aan bij onze recente focus op Mac OS X als een geschikt platform voor bedrijfstoepassingen , zegt Geoffrey Corb, vice president systems development bij Synergenic. De mogelijkheden van JRun passen perfect bij onze doelstellingen. Wij leveren bedrijfsoplossingen aan onze klanten, terwijl met JRun snelle ontwikkelingen en een duidelijk return on investment werkelijkheid worden. We kijken er dan ook naar uit om die mogelijkheden toe te passen in onze toekomstige Mac OS X-projecten.

Macromedia JRun 4 is het nieuwste Macromedia-product dat native draait op Mac OS X, net als de eerdere producten Macromedia Flash MX, Macromedia Dreamweaver MX, Macromedia Director MX, Macromedia Fireworks MX en Macromedia FreeHand 10.

PRIJS EN BESCHIKBAARHEID
Macromedia JRun 4 voor Mac OS X kost 1079 Euro per processor en is vanaf vandaag beschikbaar via www.macromedia.com/store/. Ook de gratis developer editions van JRun 4 voor Mac OS X (www.macromedia.com/go/jrunosx/) en Macromedia ColdFusion MX voor JRun (www.macromedia.com/go/cfmxosx/), kunnen van de Macromedia website worden gedownload.

OVER MACROMEDIA
Ervaring werkt stimulerend. Macromedia, Inc. is gedreven door de overtuiging dat grote ervaringen bedrijven groot maken. Onze software helpt miljoenen ontwikkelaars en designers om efficiënte, fascinerende en memorabele ervaringen te creëren en af te leveren - op het Internet, op vaste dragers, op draadloze en digitale toestellen. Via een open en geïntegreerde familie van client-, tool- en servertechnologieën geeft Macromedia vorm aan een nieuwe generatie producten - van websites tot rich Internet applications.

###
Copyright 2002 Macromedia, Inc. Alle rechten voorbehouden. Macromedia, het Macromedia logo en ColdFusion zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Macromedia, Inc., die geregistreerd kunnen zijn in de Verenigde Staten en in andere landen. Andere namen van producten of services die hier worden vermeld, zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaars.

Meer informatie over Macromedia: http://www.macromedia.com Macromedia Wim Muijsert Leads United Laureen Dix Tel.: +31.30-750.4084 Tel : +31.6.2475.0474 E-mail:wmuijsert@macromedia.com E-mail:laureen.dix@leadsunited.com

LEADS UNITED

Communication with an edge

Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leadsunited.com