Politie Midden- en West Brabant

Tilburger rooft voor drugs

Tilburg, 16 januari 2003.

TILBURG - Een 21-jarige Tilburger heeft tegenover de politie verklaringen afgelegd over een overval, een aantal berovingen, gevallen van zakkenrollerij en fietsdiefstallen. De Tilburger pleegde deze feiten tussen eind december van het vorig jaar en afgelopen dinsdagmorgen toen hij werd aangehouden. De man wordt op vrijdag 17 januari as. voor de Offiier van Justitie en de Rechter Commissaris te Breda geleid.

De politie kon een vinger krijgen achter de door de verdachte gepleegde strafbare feiten toen één van de slachtoffers van een beroving in Tilburg West de man herkende bij een fotoconfrontatie.

De aangehouden verdachte was sinds 22 december jl. gedetineerd geweest in de gevangenis in Vught en was vanaf 28 december jl. weer bezig met strafbare feiten. De man heeft inmiddels verklaringen afgelegd over een overval op een winkel aan de Hasseltstraat die hij op 8 januari jl,. pleegde. Verder heeft de man verklaringen afgelegd over een vijftal tasjesroven aan de Troelstrastraatr, de Daniel Jozef Jittastraat, de Lage Witsiebaan, het Westerpark en het Wagnerplein. De Tilburger heeft ook fietsdiefstallen en zakkenrollerij gepleegd.

De man pleegde deze feiten om aan geld te komen voor drugs. Met name de wijk `t Zand en het winkelcentrum Tilburg Noord waren zijn favoriete gebieden.

De politie verwacht nog meer zaken tot opheldering te kunnen brengen.

Bron: Carel Bouman