Microsoft en partners prominent aanwezig op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) 2003

Schiphol-Rijk, 16 januari 2003 - Tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) 2003, die van 21 tot en met 25 januari a.s. wordt gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht, zullen Microsoft en verschillende partners aanwezig zijn. Op de stand van Microsoft worden diverse producten gedemonstreerd, evenals verschillende concrete voorbeelden van onderwijstoepassingen.

Tot de getoonde producten en voorbeelden behoren:


* Microsoft Educatie laat zien welke mogelijkheden Internet en ICT bieden voor het onderwijs. Niet alleen als bron van informatie, maar vooral ook om leerlingen, studenten, ouders en docenten op nieuwe manieren met elkaar te laten communiceren.
* Toshiba demonstreert verschillende nieuwe educatieve oplossingen en mogelijkheden, waaronder de nieuwe, op Windows XP Tablet PC Edition gebaseerde Toshiba Portégé 3500 Tablet PC.
* Het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) Zadkine toont het CliCK - ICT Support Center: een initiatief waarbij deelnemers aan het ICT College ondersteuning bieden aan e-centra en ICT-coördinatoren in het basis- en voortgezet onderwijs.
* MSN toont het 'Veilig Online'-kanaal.

* Winvision heeft een digitaal leerportaal ontwikkeld, gebaseerd op Microsoft SharePoint Portal Server en gericht op praktische oplossingen voor het onderwijs.
* BBIT is een organisatie die scholen helpt bij het ontwerpen van educatieve software in een open leeromgeving.
* Stichting Rebeltoday biedt een platform waarmee leerlingen zelf een 'digitaal schoolplein' kunnen maken. Dit is de opvolger van de traditionele schoolkrant, uitgebreid met de mogelijkheden van het web, zoals een online ontmoetingsplek en faciliteiten voor samen leren.
* MEDIA Plus, een product van een Microsoft Office Specialist, is een uitgebreide elektronische leeromgeving voor Microsoft Office, waarbij wordt gewerkt met de feitelijke Office-toepassingen, in plaats van een nagebootste omgeving.
* MasterEye is software gebaseerd op Windows XP, waarmee op iedere PC in een klaslokaal meegekeken kan worden.
* Encarta Winkler Prins en Encarta Winkler Prins naslagbibliotheek, de gerenommeerde Nederlandstalige digitale encyclopedieën en naslagwerken, gebaseerd op de Grote Winkler Prins. De educatieve uitgeverijen ThiemeMeulenhoff en Malmberg zullen op hun eigen stand laten zien hoe zij Encarta Wereldatlas hebben geïntegreerd in hun aardrijkskundemethoden. Uitgebreide informatie over de initiatieven en oplossingen van Microsoft op gebied van onderwijs is te vinden op www.microsof.nl/onderwijs/.

NOT 2003
De Nationale Onderwijstentoonstelling, NOT, is de vakbeurs voor alle vormen van onderwijs. Een oriëntatiepunt waar onderwijsgevend Nederland zich grondig laat informeren over de ontwikkelingen op het vakgebied, op de beursvloer en tijdens tal van andere activiteiten zoals het expositie- programma, congressen, workshops en onderzoeken. Voor iedereen in het onderwijs is NOT 2003 dé plek om ervaringen en kennis uit te wisselen. Meer informatie over NOT 2003 is te vinden op www.not-online.nl.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.



Ingezonden persbericht