Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxte 16-01-2003
Persbrichten district Aa & Dommel

ILLEGAAL BOUWEN, Boxtel

Woensdag is een horeca-ondernemer uit Boxtel bekeurd. De man had begin januari zijn gelegenheid illegaal uitgebreid, door zijn terras bij de horecaonderneming te trekken. Tegen de 32-jarige eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

WAPENS AANGETROFFEN, Schijndel

In een woning in Schijndel zijn woensdagmiddag een viertal wapens inbeslaggenomen. Bij de politie was een tip binnen gekomen dat er mogelijk vuurwapens in de woning zouden liggen. Bij de zoeking ter plaatse werden een stroomstootwapen, een pistool met munitie, een gaspistool met knalpatronen en een revolver aangetroffen. De 51-jarige bewoner is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

POGING TOT OVERVAL, Sint Oedenrode

Woensdagavond hebben twee mannen geprobeerd een cafetaria aan de Lieshoutseweg in Sint Oedenrode te overvallen. Rond 21.10 uur kwamen mannen de cafetaria binnen. Toen vanuit de keuken een van de medewerkers naar voor liep, werd deze direct door een van de twee met een vermoedelijk vuistvuurwapen bedreigd en werd geld geëist Door een personeelslid dat nog in de keuken was en de overvaller hoorde, werd direct de politie gewaarschuwd. De medewerker die vanuit de keuken de cafetaria in was gegaan, wist terug naar de keuken te vluchten. Samen met het daar aanwezige personeelslid wist hij via de achterdeur naar buiten te gaan. De twee overvallers wisten zonder buit via de voordeur te ontkomen. Het betrof twee mannen tussen de 20 en 25 jaar. Beide mannen droegen bivakmutsen. De politie is opzoek naar getuigen die tussen 20.45 en 21.30 uur iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Lieshoutseweg in Sint Oedenrode. De politie is te bereiken op telefoonnummer 0900-8844.

TE VEEL GEDRONKEN, Cromvoirt

In de nacht van woensdag op donderdag is een 56-jarige man uit Cromvoirt bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg een boete van EUR 190,- en een rijverbod van 2 uur. Hij werd op de Sint Lambertusstraat in Cromvoirt gecontroleerd.

CONTROLE VERLICHTING

Donderdagmorgen is zowel op de Steeg in Schijndel als op de Hasseltsedijk in Berlicum gecontroleerd of de verlichting van fietsers in orde was. Op de steeg werden 6 fietsers bekeurd en op de Hasseltsedijk 10 die hun verlichting niet in orde hadden.

GEWONDEN BIJ ONGEVAL, Biezenmortel

Donderdagmorgen zijn twee personen gewond geraakt bij een ongeval. Een taxi, bestuurd door een 48-jarige vrouw uit Boxtel, reed over Heusdensebaan in Biezenmortel. In een bocht in de weg was de auto, waarschijnlijk door plotselinge gladheid, geslipt en tegen een boom gereden. De bestuurster en een passagiere uit Haaren (leeftijd onbekend) moesten door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Door de GGD en het personeel van de terplaatse gekomen traumahelikopter werden de slachtoffers terplaatse behandeld. De beide slachtoffers zijn met hoofdletsel naar verschillende ziekenhuizen in `s-Hertogenbosch vervoerd.