Gemeente Heerenveen

Persberichten

Gemeente Heerenveen scherpt handhavingsbeleid autohandelaren aan 16-1-2003

De gemeente Heerenveen heeft het handhavingsbeleid ten aanzien van autohandelaren en autoreparatiebedrijfjes in het buitengebied aangescherpt. Dit is mede een gevolg van het toenemend aantal klachten van omwonenden en gevestigde professionele autobedrijven over de uitbreiding van het aantal autohandelaren in het buitengebied van de gemeente.

Het handhavingsbeleid richt zich met name op een projectmatige aanpak van de illegale autohandel en -reparaties in het buitengebied. De betrokken bedrijfjes worden getoetst op de aspecten van het bestemmingsplan en de milieuregelgeving. Deze bedrijfjes passen namelijk niet binnen de regels van betreffende bestemmingsplannen en beschikken niet over een milieuvergunning, zodat ze niet als zodanig kunnen worden gelegaliseerd.

De uitvoering van de handhaving wordt ondersteund door het Bureau milieuhandhaving politie Friesland

Er zijn inmiddels bij zeven illegale "bedrijfjes" dwangsommen opgelegd. Daarvan hebben twee autohandelsbedrijven de activiteiten gestop. Voor drie van deze bedrijfjes loopt nog een bezwarenprocedure. Het onderzoek is echter nog gaande.

« ga terug