Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 16-01-2003 2e persbericht van donderdag 16 januari 2003

Eindhoven: Verkeerscontroles
Donderdagmorgen tussen 8.00 en 9.00 uur is op de kruising Hoogstraat en Bayeuxlaan een verkeerscontrole gehouden. De politie lette speciaal op het rijden door rood. Er zijn zes automobilisten bekeurd die door rood reden.

Op de Vonderweg en de Vestdijk is donderdagmorgen een verkeerscontrole gehouden. Er werd speciaal gelet op het gebruik van de autogordel. Er zijn 22 automobilisten bekeurd die geen autogordel droegen. Vier bestuurders gingen op de bon, omdat ze door rood reden.

Valkenswaard: Inbraak mislukt
Donderdagmorgen rond 12.15 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de John F Kennedylaan in Valkenswaard. De daders knipten een gat in de afrastering en vernielden een grote ruit om het pand binnen te komen. Het alarm deed zijn werk waardoor de inbrekers naar alle waarschijnlijkheid het hazenpad hebben gekozen. Er is niets gestolen.

Helmond: Bewoners gewond bij woningbrand
De bewoners van een woning aan het Veluwehof zijn donderdagmorgen rond 5.30 uur ernstig gewond geraakt bij een brand in hun woning. De 66-jarige bewoner rook de rook van de brand en ging naar beneden. Daar zag hij dat de voordeur brandde. De man probeerde de brand nog te blussen maar het vuur breidde snel uit en was door de bewoner niet meer te blussen. De 58-jarige echtgenote probeerde haar hond nog uit de brand te redden maar dat lukte niet. Beiden liepen brandwonden op en zijn overgebracht naar respectievelijk het brandwondencentrum in Beverwijk en het Martini ziekenhuis in Groningen. De brandweer heeft het vuur bestreden. De woning brandde volledig uit. De politie stelt een onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Helmond: Brandstichting in auto
Donderdagmorgen rond 6.00 uur brak brand uit in een auto die stond geparkeerd naast een woning aan het Spinsterhof in Helmond. Een portier van de auto was opengebroken en op de achterbank was brand gesticht. De brandweer heeft het vuur geblust. De politie stelt een onderzoek naar de brandstichting.

Helmond: Inbraak in woning
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Einthovenstraat in Helmond. De daders wisten de voordeur, die niet op het nachtslot zat, open te krijgen. De hele woning werd doorzocht. Er zijn sieraden, geld en autopapieren gestolen.

Budel: Hennepkwekerij in trailer
De politie heeft donderdagmorgen in Budel op industrieterrein de Kempen bij een bedrijf een hennepkwekerij ontmanteld. De hennepkwekerij was ondergebracht in een trailer die in de bedrijfshal stond.In de trailer stonden ongeveer 400 planten. De planten worden vernietigd en de bijbehorende materialen zijn in beslaggenomen. De stroom voor de kwekerij werd illegaal verkregen. Tegen de 42-jarige huurder van de hal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Regio: Honderd bekeuringen tijdens regionale verlichtingscontroles Woensdagavond heeft de politie in de hele politieregio Brabant Zuid-Oost verkeerscontroles gehouden. Er werd speciaal gelet op het voeren van verlichting. Bij maar liefst honderd verkeersdeelnemers, fietsers, brom/snorfietsers en automobilisten bleek de verlichting van hun voertuig niet in orde. Zij kregen daarvoor een bekeuring. Naast de honderd bonnen schreef de politie nog eens 44 bekeuringen uit, onder meer voor opgevoerde bromfietsen, rijden door rood, niet dragen autogordel en het negeren van verboden rijrichting. De meeste bekeuringen ( 83) werden gemaakt in het stadsdeel Tongelre waar de politie met tien agenten tussen 14.00 en 20.30 op verschillende plaatsen verkeerscontroles hield.

Bergeijk: Vrouw ernstig gewond bij verkeersongeval Een 26-jarige vrouw uit Veldhoven is donderdagmorgen om 8.45 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Volmolen. In een flauwe bocht raakte haar auto, door het gladde wegdek, in een slip en botste tegen een boom. Het slachtoffer moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Ze is overgebracht naar een ziekenhuis waar ze op de IC is opgenomen. Een traumahelikopter heeft assistentie verleend. In verband met het ongeval en de gladheid heeft de politie de weg enige tijd afgesloten.

Veldhoven/Valkenswaard: Gestolen container teruggevonden De politie heeft donderdagochtend op de Run in Veldhoven een vrachtwagen met daarop een container aangetroffen. Rondom de vrachtwagen lag verpakkingsmateriaal dat uit de container is gevallen. Een getuige zag de bestuurder van de vrachtwagen rijden en sprak hem aan, omdat de container openstond en hij papier verloor. De vrachtwagen is hierop aan de kant gezet. Toen de politie het voertuig aantrof was van de bestuurder geen spoor meer te bekennen. Verder onderzoek wees uit dat de container in de nacht van woensdag op donderdag was weggenomen vanaf een bedrijfsterrein aan de Vest in Valkenswaard. Ook een deur van de cabine van de vrachtwagen vertoonde braaksporen, waardoor de politie vermoedt dat dit voertuig eveneens is gestolen.

Best: Snelheidscontrole
Donderdagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur heeft de politie op de Oirschotseweg in Best een snelheidscontrole gehouden. De snelheid van ruim 1000 voertuig is gecontroleerd. Daarvan reden er 90 te snel. De hoogste snelheid bedroeg 80 km/u terwijl ter plaatse 50km/u is toegestaan.

De Rips: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 11.00 en 14.30 uur is op de Stippelberg een snelheidscontrole gehouden. Van de 850 gecontroleerde voertuigen reden er 134 te snel. De snelste reed 131 km/u. ter plaatse is 80 km/u toegestaan.