Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda

16-01-03

Man bekent meerdere openbare schennisplegingen

ETTEN-LEUR : Een 22 jarige inwoner uit Oudenbosch heeft vandaag tegenover de politie van het team Etten-Leur bekend de afgelopen maanden diverse keren openbare schennis heeft gepleegd ten opzichte van vrouwen. De man sprak de vrouwen aan en vroeg de weg, maar toonde daarbij zijn geslachtsdelen of bevredigde zich. Een van de slachtoffers, tegenover wie de man afgelopen zondag hetzelfde deed, wist de politie te helpen door een deel van het kenteken op te schrijven. Vandaag werd de man ontboden en bekende de laatste maanden zo`n 9 keer openbare schennis te hebben gepleegd. Drie hiervan in Etten-Leur. De overige zaken deden zich voor in Hoeven Zeggen en Fijnaart. De politie sluit niet uit, dat de feiten zich nog meerdere keren hebben voorgedaan.

Brand in aanbouw zijnde woning

KLUNDERT- Op woensdagavond 15 januari is de brandweer in Klundert uitgerukt naar een in aanbouw zijnde woning aan de Ambachtsherenweg. Aldaar waren pakken isolatiemateriaal in brand gevlogen. Vermoedelijk is de brand ontstaan door brandstichting, maar niemand heeft het gezien hoe het is gebeurd.

Aanhouding bestuurder onder invloed

ZEVENBERGEN- In de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 januari werd een bestuurder zonder vaste woon- en verblijfplaats op Rijksweg A-17 aangehouden ter hoogte van Zevenbergen aangehouden voor het rijden onder invloed. Na een blaastest bleek de uitslag 860 ug/l te zijn. Hem werd een rijverbod van 10 uur opgelegd. Verdachte kon geen rijbewijs overleggen. Daar de verdachte een gewoonte had gemaakt voor het rijden onder invloed, werd de auto in beslag genomen. Aan verdachte is een dagvaarding uitgereikt en daarna weer heengezonden.

Aanrijding met licht gewonde

Zevenbergen- Vond op woensdag 15 januari een ongeval plaats op Rijksweg A-17 ter hoogte van Zevenbergen tussen een bestelauto en een personenauto. De bestuurder van de bestelauto had te laat in de gaten, dat de voor hem rijdende bestuurder in de personenauto moest afremmen voor file vorming. Hierdoor botste hij op de voorganger en ontstond schade aan beide voertuigen. Deze moesten worden getakeld. De bestuurder van de personenauto werd licht gewond en is ter plaats behandeld door mensen van de GGD.

Diefstal van bedrijventerrein

ZEVENBERGEN- Is op woensdag 15 januari aangifte gedaan van diefstal vanaf het bedrijventerrein Touwslagerij te Zevenbergen. Aldaar heeft men 55 rollen dakleer en schroeven ontvreemd van een in aanbouw zijnde bedrijfspand.

Diefstal van auto

Standdaarbuiten- Afgelopen nacht is te Standdaarbuiten aan de Pastoor Reijnsstraat een personenauto gestolen. Het betrof een Volkswagen, type GTI en voorzien van het kenteken NN-VN-78. De auto was verlaagd, had licht metalen velgen en er zit een barst in de voorruit. Het is niet bekend hoe men deze auto heeft weggenomen.

Fietser gevallen door gladheid

FIJNAART- Vanmorgen op donderdag 16 januari was een fietser gevallen op de Nieuwe Dorpsweg te Fijnaart. Het wegdek was daar door opvriezing plotseling glad geworden. Door de val heeft deze fietser mogelijk haar rechter arm gebroken en werd ze per ambulance overgebracht naar het Franciscus ziekenhuis te Roosendaal.

Aanhouding terzake spuiten graffiti

BREDA- De politie heeft gisteren op de Markkade een 18 jarige Bredase jongen aangehouden voor het spuiten van Is op de Markkade aangehouden terzake het spuiten van graffiti: Na verhoor is hij met een mini naar huis gestuurd.

Aanhouding terzake verstoring openbare orde

BREDA- De politie heeft in het kader van het Vastproject op het Station in Breda in het kader van verstoring van de openbare orde een 45 jarige Bredanaar aangehouden. De verdachte bleef zich tenopzichte van reizigers lastig gedragen en is door de politie aangehouden. Na verhoor is hij met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Verkeerscontrole

Breda- Gisteravond is tijdens een verkeerscontrole in het singelgebied van het een verkeerscontrole gehouden die voornamelijk gericht was op het voeren van verlichting. Er werden 6 verbalen uitgeschreven voor kapotte verlichting, 3 verbalen voor het niet dragen van een autogordel. 4 bestuurders hebben ter plaatse een lamp vervangen waardoor hun verlichting wel in orde was.

Bron: R.vKuik