Nieuwsbericht

maandag, 16 januari 2003, 16.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Snelheidscontroles
Heerhugowaard, woensdag 15 januari 2003.
Woensdagmorgen tussen 10.00 en 12.30 uur werden op de Rustenburgerweg, de Beukenlaan en de Krusemanlaan snelheidscontroles gehouden waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid op alle wegen: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 137 waarvan 128 op de Rustenburgerweg Hoogst gemeten snelheid: 96 km/u.

Man aangehouden na belediging politieman
Bergen, woensdag 15 januari 2003.
Woensdagmiddag werd een 31-jarige Alkmaarder aangehouden op de Wageweg in Alkmaar. Kort daarvoor had hij op de Breelaan in Bergen een politieagent beledigd. De verdachte had van deze agent een bekeuring gekregen omdat hij onterecht gebruik maakte van een invaliden parkeerplaats. De man uitte vervolgens een aantal beledigingen in de richting van de politieman die hem vervolgens vertelde dat hij werd aangehouden. Hierop stapte de man weer in zijn auto en reed weg. Surveillerende agenten in Alkmaar zagen de man in zijn auto over de Wageweg rijden en hielden hem aan. Tijdens zijn verhoor bekende hij de beledigingen te hebben geuit. Hem werd een transactie aangeboden van 220 euro.

Verkeerscontroles
Bergen, woensdag 15 januari 2003.
Woensdagavond zijn op verschillende plaatsen in Bergen verkeerscontroles uitgevoerd. Tijdens deze controles werd voor gecontroleerd op snelheid en verlichting. Er werden in totaal 37 bestuurder bekeurd waarvan acht voor het rijden met een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/u.

Verkeerscontroles
Alkmaar, donderdag 16 januari 2003.
Donderdagmorgen werd een verlichtingscontrole uitgevoerd op de Achtergeest. Het bleek dat drie fietsers geen of geen goede verlichting voerde. Voorts bleek dat drie bestuurders van auto's in strijd met een gesloten verklaring over de Achtergeest reden.

NOORDKOP

Aanhangwagen gestolen
Den Helder, woensdag 15 januari 2003.
Vandaag heeft de eigenaar van een aanhangwagen aangifte gedaan van diefstal van dat voertuig. De aanhanger stond geparkeerd op het terrein van de oude Rijkswerf aan de Havenweg. Het voertuig is van het merk Anssems, type BS en bruin van kleur. Op de aanhanger was geen kenteken gemonteerd.

Inbraak bedrijf
Den Helder, donderdag 16 januari 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Energieweg. Men kwam in het pand door een raam met een steen te vernielen. Vanuit het bedrijf werden een 15-tal sloffen sigaretten weggenomen.

Inbraak horecabedrijf.
Sint Maarten, donderdag 16 januari 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een horecabedrijf aan de Dorpsstraat. Men kwam in het pand door het vernielen van een toegangsdeur. Vanuit het bedrijf werd een grote hoeveelheid drank (ruim honderd flessen) weggenomen. Ook bleek dat de inbrekers een stereo-installatie hadden weggenomen. In het pand heeft men een aantal deuren vernield om in andere ruimtes te komen. Hoe groot de totale schade bedraagt kan op dit moment nog niet worden vastgesteld.

Installatiemateriaal gestolen.
Middenmeer, donderdag 16 januari 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een hoeveelheid installatiemateriaal weggenomen vanuit een bedrijfspand dat in aanbouw is. Vanmorgen ontdekte het installatiebedrijf dat er kabelgoten, koppelstukken en T-stukken waren verdwenen. Hoe groot de totale schade is kan op dit moment nog niet worden vastgesteld.

Snelheidscontrole
Den Burg, donderdag 16 januari 2003.
Donderdagmorgen tussen 09.00 en 10.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de kruising Pontweg - Keesomlaan waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 60 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 2
Hoogst gemeten snelheid: 97 km/u.

WESTFRIESLAND

Slachtoffers gezocht
Hoorn, donderdag 16 januari 2003.
De zedenafdeling van de recherche van de politie Westfriesland onderzoekt momenteel een aantal zaken van openbare schennis der eerbaarheid. Een man, die werd verdacht van het plegen van schennis, is op uitnodiging op het politiebureau verschenen. Hij heeft inmiddels bekend het afgelopen half jaar een 30 tot 40-tal gevallen van schennis te hebben gepleegd, waaronder enkele gevallen in de omgeving van Andijk in november 2002.
De verdachte sprak meisjes, hoofdzakelijk in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, aan en deed hen onzedelijke voorstellen. De incidenten, die de verdachte heeft bekend, spelen zich hoofdzakelijk af in Westfriesland. De recherche onderhoudt ook contact met de politie in de kop van Noord-Holland om vast te stellen of de verdachte ook daar actief is geweest.
Van alle gevallen, die door de verdachte zijn bekend, is slechts in vijf gevallen door de slachtoffers aangifte gedaan. Dat betekent, dat van een groot aantal gevallen geen melding of aangifte is gedaan. De verdachte is een 50-jarige blanke man. Hij heeft een lengte van ongeveer 1,75 meter. Hij draagt grijs kort golvend haar en een snor. De politie verzoekt eventuele slachtoffers van schennis zich bij de politie te melden. De zedenafdeling van de recherche Hoorn is bereikbaar onder nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Verkeerscontrole

- Hoogkarspel, Grootebroek, Bovenkarspel, Enkhuizen, woensdag 15 januari 2003.
Op woensdagavond werd tussen 19.00 en 20.30 uur op verschillende plaatsen gecontroleerd op fietsverlichting. In totaal kregen 10 bestuurders een bekeuring omdat zij hun verlichting niet in orde hadden. Daarnaast werden ook drie bromfietsers bekeurd wegens te hoge constructiesnelheid (opgevoerd) en het niet dragen van een valhelm.
- Venhuizen, woensdag 15 januari 2003.
Op woensdagavond omstreeks 19.15 uur werd een 42-jarige man uit Hoorn bekeurd omdat hij te snel reed op de Provincialeweg te Venhuizen. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km per uur. De automobilist reed echter 132 km per uur. Ook moest de man zijn rijbewijs inleveren.
- Hoorn, donderdag 16 januari 2003.
Op donderdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Berkhouterweg te Hoorn. Van de 82 fietsers bleken er slechts 4 met onjuiste of geen verlichting te voeren. Zij kregen een proces-verbaal.

Aanrijding met drank
Hoorn, woensdag 15 januari 2003.
Op woensdagavond omstreeks 19.10 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Blokmergouw - Oostergouw te Hoorn. Een 16-jarig meisje uit Hoorn fietste over de Blokmergouw en wilde de kruising oversteken. Hier kreeg zij geen voorrang van een 38-jarige man uit Zwaag in een personenauto. Het slachtoffer liep verwondingen op aan een been. De automobilist bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 315 ugl. Dat is anderhalf keer het wettelijk maximum van 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal.

Inbraak in woning

- Zwaag, woensdag 15 januari 2003.
Op woensdag, tussen 15.30 en 21.00 uur, werd er ingebroken in een woning aan de Klaproos in Zwaag. De daders kwamen het pand binnen door een raam aan de achterzijde te forceren. Het raam was door de raamgrendels heen getrokken. Uit de woning werd in ieder geval geld ontvreemd. Tussen woensdag 10.00 uur en donderdag 01.30 uur werd ook in een woning even verderop in de straat ingebroken. Ook hier kwamen de daders binnen via een raam aan de achterzijde van het pand. Uit deze woning werden een videorecorder en 55 DVD's gestolen.
- Andijk, donderdag 16 januari 2003.
Op donderdagmorgen werd tussen 01.00 en 09.30 uur ingebroken in een recreatiewoning aan de Proefpolder in Andijk. Onduidelijk is hoe de daders zijn binnengekomen. Er zijn geen sporen van braak. Uit de woning werden onder anderen een notebook (computer), een GSM en autosleutels ontvreemd. Met de sleutels werd ook een personenauto weggenomen. Het gaat om een donkerblauwe Mercedes 240C met het Zwitserse kenteken AG 314179.

Winkelinbraak
Hoorn, donderdag 16 januari 2003.
Op donderdagmorgen omstreeks 03.00 uur werd er ingebroken in een supermarkt aan het Betje Wolffplein in Hoorn. De dader sloeg een van de winkelruiten naast de toegangsdeur in en vernielde vervolgens een vitrine, waaruit hij rookartikelen wegnam. Het raam werd met een tegel ingegooid. Ook werd er tussen woensdag 18.00 uur en donderdag 08.10 uur ingebroken in de dierenwinkel aan de Huesmolen. Hier kwam de dader binnen door de voordeur te forceren. Uit de kassa van de winkel werd wat muntgeld ontvreemd.