GroenLinks


-

Steun de oproep voor een milieuminister

16 januari 2003

GroenLinks ondersteunt de campagne van de Vereniging van Milieukundigen (VVM) om in een nieuw kabinet het milieubeleid weer door een minister te laten behartigen. Stuur ook een brief.

Het niet hebben van een milieuminister betekent een degradatie van milieu en leefbaarheid. Alleen op een ministerpost is het mogelijk om voldoende tegengas te bieden aan alle plannen voor meer asfalt en het volbouwen van de open ruimte. Natuurlijk, er is succes geboekt bij het aanpakken van veel zichtbare en merkbare milieuproblemen. Maar deze successen mogen niet de aandacht af leiden van hardnekkige knelpunten zoals de klimaatverandering, de overexploitatie van natuurlijke hulpbronnen, het verlies aan planten- en diersoorten en de bedreiging van de volksgezondheid.

Om deze fundamentele problemen het hoofd te bieden is juist nú een milieuminister nodig. Het milieubelang moet via een volwaardig ministerschap worden ingebracht, op wereldschaal, op europees niveau en in het Nederlandse kabinet. Alleen een minister kan zorgen voor een integrale aanpak en de coördinatie van het duurzaamheidvraagstuk bij de andere ministeries.

Inmiddels hebben al vele duizenden mensen een handtekening gezet onder de elektronische brief van de VVM waarin opgeroepen wordt om een milieuminister te benoemen in het nieuwe kabinet.

Deze brief kan worden ondertekend op de website van de Vereniging van Milieukundigen


-
Meer weten? E-mail info@groenlinks.nl