Ingezonden persbericht


Haitske van de Linde:

"LPF bezoek aan graf Pim Fortuyn walgelijke lijkenpikkerij!"

16 januari 2002

Leefbaar Nederland

DEN HAAG ­- Haitske van de Linde, de lijsttrekker van Leefbaar Nederland, vindt het geplande campagnebezoek van de LPF dit weekeinde aan het graf van Pim Fortuyn in Italië niets minder dan "walgelijke lijkenpikkerij" en doet een dringende oproep aan Mat Herben om deze verkiezingsstunt af te gelasten.

"Als campagnemedewerker van Leefbaar Nederland heb ik Pim Fortuyn acht maanden meegemaakt en hij vertelde mij vaak dat hij zijn huis in Italië juist zag als een plek waar hij alle hectiek kon ontvluchten," aldus Haitske van de Linde. "Ik vind het dan ook schandalig dat de LPF vier dagen voor de verkiezingen niet alleen zijn geliefde vakantieplek maar zelfs zijn laatste rustplaats misbruikt voor de campagne."

De LPF heeft een extra groot vliegtuig gecharterd om de top van de lijst, leden van het bestuur en zoveel mogelijk pers dit weekeinde naar het graf van Fortuyn in het Noord-Italiaanse Provesano te vliegen.

"Dit kan ook na de verkiezingen en zonder pers," aldus Haitske van de Linde. "Pim Fortuyn verdient het te rusten in vrede en vooral Mat Herben, die Pim toch drie maanden gekend heeft, moet zich diep schamen dat hij hiermee ingestemd heeft." Persbericht Leefbaar Nederland, donderdag 16 januari 2002