NIB Capital Bank N.V.

PERSBERICHT

Rotterdam, 16 januari 2003

QUION realiseert een bruto portefeuillegroei van meer dan EUR 1,5 mld

In 2002 realiseerde Quion een portefeuillegroei van bruto ruim EUR 1,5 miljard (2001 EUR 1,1 miljard). De portefeuille die Quion namens diverse financiële instellingen begeleidt, bedraagt per eind december 2002 ruim EUR 5 miljard.

Quion is vanaf september 2002 actief op de Nederlandse hypotheekmarkt. Het bedrijf komt voort uit Hypotrust en richt zich op de volledige servicing van hypotheken voor financiële instellingen. Quion spreekt van een succesvolle start, mede als gevolg van de toenemende belangstelling voor outsourcing bij financiële instellingen. Onlangs maakte Quion de samenwerking bekend met Conservatrix, NIB Capital en Financium. Daarbij ondersteunt Quion het volledige proces. Momenteel is Quion met een aantal partijen in gesprek die actief willen worden op de hypotheekmarkt of hun backoffice willen uitbesteden. Quion spreekt dan ook de verwachting uit dat de succesvolle start een goed vervolg krijgt. Het aantal medewerkers zal in 2003 toenemen van 100 tot 130. Quion heeft als doelststelling om de portefeuille-omvang in de komende vijf jaar te laten groeien naar EUR 15 tot 20 miljard.

Over Quion
Quion is een onafhankelijke onderneming waarvan de activiteiten zijn gericht op de volledige servicing van hypotheken. Quion mag een groot aantal gerenommeerde financiële instellingen tot haar klanten rekenen en beschikt over een groot distributienetwerk en een modern, zelf ontwikkeld hypotheeksysteem. Dit systeem is modulair opgebouwd, zodat Quion meerdere geldverstrekkers gelijktijdig kan ondersteunen. Daarnaast biedt Quion faciliteiten aan die securitisatie (verhandeling van hypotheek-portefeuilles) op de Nederlandse hypotheekmarkt mogelijk maken. De onderneming heeft ruim 100 medewerkers in dienst.



NIB Capital Bank N.V.