Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Donderdag 16 januari 2003

Politie houdt verlichtingscontrole Hoogerheide: Donderdagochtend is door de politie van het team Woensdrecht gecontroleerd op verlichting van de schoolgaande jeugd. Tijdens de verkeerscontrole is een 4-tal scholieren bekeurd voor het fietsen zonder verlichting. Ook zijn een tweetal automobilisten bekeurd voor het negere van het rode verkeerslicht. De verkeerscontrole vond plaats op de Ossendrechtseweg in Hoogerheide.

Poging inbraak woning
Hoogerheide: Woensdagnacht is er gepoogd in te breken in een woning aan de Doelstraat in Hoogerheide. De dader(s) vernielde een thermopane ruit aan de achterzijde van de woning om zichzelf de toegang tot de woning te verschaffen. Uiteindelijk lukte het de dader(s) niet de woning te betreden.

Diefstal autoambulance
Hoogerheide: Donderdagochtend ontdekte de eigenaar van een autobedrijf aan de Doelstraat in Hoogerheide dat inbrekers een autoambulance van zijn terrein hadden gestolen. Een en ander was niet zonder moeite gegaan. De dader(s) hebben het hekwerk van het bedrijfsterrein kapot geknipt zodat de auto hierdoor gereden kon worden. Vervolgens is met de autoambulance door een achtergelegen weiland gereden en werd ook daar het hekwerk van de omheining kapot geknipt. De autoambulance is voorzien van het kenteken 23-JJ-PX. Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Diefstal uit auto
Bergen op Zoom: Woensdagochtend is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Burgemeester Vergroesenstraat in Bergen op Zoom. Tussen 10.00 en 11.00 uur werd uit de auto een paar skischoenen ontvreemd.

Graffity
Bergen op Zoom: Naar nu pas bekend is geworden hebben vandalen afgelopen weekend het gebouw van Essent met graffity bespoten. De dader(s) vernielde het hekwerk van het gebouw aan de Moervaart en beklommen vervolgens het dak van het pand. Hierna werd met verschillende kleuren verf ongeveer 50 vierkante meter van de bovenbouw van het pand bespoten. De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld.

Politie houdt man aan na diefstal portemonnee Bergen op Zoom: Donderdagmiddag is een 22-jarige inwoner uit Huijbergen aangehouden door een politieagent in burger. De verdachte had iets daarvoor een tas met portemonnee weggenomen uit een geparkeerd staande auto. De eigenaresse van de auto was op dat moment bezig kleding in de kledingcontainer te stoppen zodat zij haar auto niet had afgesloten. De verdachte had dit opgemerkt en had ongemerkt kans gezien het linkervoorportier te openen en een handtas met inhoud van de voorstoel weg te nemen. De verdachte rende vervolgens met de handtas vanaf de Bloemendaal het Oscar van Hemelpark in. Een politieagent in burger die alles zien gebeuren zette de achtervolging in wat uiteindelijk resulteerde in de aanhouding van de verdachte. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en is inmiddels met een dagvaarding heengezonden. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Politie treft dronken bestuurder aan Zegge: Gisteravond trof de politie een 57-jarige inwoner uit Zegge aan. De man zat bewusteloos achter het stuur van zijn bestelauto op de Spoorstraat in Zegge. Toen de politie een nader onderzoek instelde bleek de man gewond te zijn aan het hoofd en dat hij had gedronken. De man werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis om te worden behandeld aan zijn hoofdwond. In het ziekenhuis is van de man bloed afgenomen voor een nader bloedonderzoek omtrent het alcoholgebruik.

Diefstal van tuinbeeld
Rucphen: Vanuit de tuin van een woning aan de van den Houtestraat in Rucphen is woensdagnacht een stenen tuinbeeld op een sokkel ontvreemd. Het beeld met sokkel is ongeveer 100cm hoog en is een afbeelding van een uil. Het geheel is grijs van kleur.

Aanrijding met letsel
Oudenbosch: Donderdagochtend omstreeks 08.30 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Pagnevaartweg in Oudenbosch. Een 14-jarige fietser uit Oudenbosch raakte hierbij gewond. Door opvriezing van het wegdek van de Pagnevaartweg was het plotseling glad geworden. Het meisje was hierdoor met haar fiets ten val gekomen. Zij is met heupletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal.

Inbraak in bedrijf
Oud Gastel: Woensdagnacht is vanuit een bedrijf aan de Peter Ceelen Keetweg in Oud Gastel een laptop weggenomen. De dader(s) kwamen het bedrijf binnen door een ruit te vernielen

Bron: Nicolette Bovenhorst