Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout,

OOSTERHOUT, 16 januari 2003

Team Altena:

Snelheidscontrole
DUSSEN - Op Provincialeweg te Dussen (N-283) is op woensdag 15 januari 2003 tussen 18.30 en 20.30 uur een snelheidscontrole gehouden. De politie gebruikte daarbij de Laserpatrol. Op deze weg geldt een maximum toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 123 km/u Er werden 18 bestuurders bekeurd. Van de 18 overtreders betrof het in twee gevallen vrachtwagenchauffeurs. Zij reden allebei 94 km/u.

Losgeslagen aanhanger veroorzaakt ongeval WIJK EN AALBURG: Een losgeslagen aanhanger veroorzaakte een ernstig verkeersongeval op de Provinciale weg -Oost. Op donderdag 16 januari omstreeks 08.20 verloor de bestuurder van een Landrover zijn aanhanger. De aanhanger schoot door nog onbekende oorzaak los van de kogel. De aanhanger begon te tollen en raakte op de weghelft voor tegemoet komend verkeer terecht. Daar kwam juist een personenauto aangereden die frontaal in botsing kwam met de aanhanger. Deze personenauto werd bestuurd door een vrouw van 26 jaar oud, afkomstig uit Tilburg. Zij, en haar medepassagiere (afkomstig uit Andel) raakten door het ongeval bekneld. De brandweer kwam er aan te pas om beide vrouwen uit het autowrak te bevrijden. Beide vrouwen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bijrijdster heeft aan dit ongeval geen letsel overgehouden en de bestuurster raakte licht gewond. Tegen de bestuurder van de Landrover maakt de politie proces-verbaal op vanwege het feit dat hij vermoedelijk zijn losbreekreminrichting niet op de juiste manier bevestigd had. Een losbreekreminrichting zorgt er voor dat een aanhanger automatisch op de rem getrokken wordt als deze losraakt van het trekkende voertuig. De verdachte is een 25 jarige man uit Nederhemert.

Team Loon op Zand:

Bekeuring voor "geblindeerde" ramen KAATSHEUVEL: Een 20 jarige bestuurder uit Kaatsheuvel is gisteravond, 15 januari in de Marktstraat bekeurd voor het rijden met een personenauto waarvan de ruiten beplakt waren met een folie. Dat had als resultaat de autoruiten vrijwel ondoorzichtig geworden waren. Dit is verboden omdat andere weggebruikers dan minder goed kunnen anticiperen. Zij kunnen de bestuurder niet zien en ook niet door de auto heen kijken naar het overige verkeersbeeld.

Inbreker heeft wroeging en meldt zich vrijwillig KAATSHEUVEL: Met de arrestatie van een verdachte is een oude inbraak opgelost. De inbraak was gepleegd 13 juni 2002 in een bedrijf aan de Nieuwe Markt te Kaatsheuvel. Op woensdag 15 januari omstreeks 22.00 uur, is de verdachte aangehouden. Dat betrof een 23-jarige man uit Kaatsheuvel. Hij kwam zich zelf melden. Daarbij gaf hij tevens aan dat hij in het verleden ook enkele inbraken in auto`s gepleegd had. Hij vertelde dat hij net een gevangenisstraf had uitgezeten en sinds een paar dagen op vrije voeten was. Hij wil een nieuw leven beginnen en wil daarom naar zijn zeggen "schoon schip" maken. De politie heeft het onderzoek heropend en is op dit moment bezig met het verhoor van de verdachte over de diverse zaken.

Team Gilze en Rijen:

Snelheidscontrole met laser-patrol RIJEN: Op woensdag 15 januari 2003 hield de politie de gehele dag een snelheidscontrole op de Europalaan te Rijen. Het totaal aantal gecontroleerde voertuigen bedraagt 126 stuks. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u (max.snelheid 50 km/u toegestaan) Totaal kregen 17 bestuurders een bekeuring voor te snel rijden.

Auto in de sloot
MOLENSCHOT: Op donderdag 16 januari 2003, omstreeks 08.40 uur slipte een 40 jarige inwoonster van Molenschot met haar personenauto. Dat gebeurde op het viaduct van de Raakeindse Kerkweg, boven de Rijksweg A-58 te Molenschot. Het wegdek was door aanvriezing glad geworden wegdek. De vrouw raakte door de onverwachte gladheid de macht over het stuur kwijt. Ze belandde met de voorzijde van haar auto in een naast de weggelegen sloot waarna de auto op zijn kop rolde. De auto bleef vervolgens op zijn kop stil liggen in deze sloot. In haar auto zaten ook drie kinderen (6, 8 en ? jaar). De kinderen zaten allemaal in de veiligheidsgordel of in een goed autostoeltje. Daardoor raakten zij gelukkig niet echt ernstig gewond. Mede daardoor konden alle inzittenden vrij snel uit de auto komen. De verwondingen bestonden uit schaafwonden en enkele lichte kneuzingen.

Team Geertruidenberg - Drimmelen:

Brommers botsen
TERHEIJDEN: Op woensdag 15 januari vond op de Bredaseweg een aanrijding plaats tussen twee bromfietsers. Een van hen, een 32 jarige inwoonster uit Breda, heeft hierbij letsel opgelopen. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis met een vermoedelijk gebroken heup. De veroorzaker, een 17 jarige jongen uit Hooge Zwaluwe, is vermoedelijk tegen het verkeer ingereden en zodoende frontaal met zijn tegenligger in botsing gekomen.

Inbraak nagelstudio
RAAMSDONKSVEER: Op woensdag 15 januari omstreeks 22:00 uur is er ingebroken bij een nagelstudio aan de Bliek in Raamsdonksveer. De daders hebben een ruit ingeslagen en zich zo de toegang tot de nagelstudio verschaft. De daders hebben geld, cosmetica en sieraden weggenomen.

Diefstal uit bedrijf
WAGENBERG: Op woensdag 15 januari omstreeks 23:00 uur is er bij een bedrijf aan de Thijssenweg ingebroken. De daders hebben op grove wijze het slot van de buitendeur geforceerd en zich zo de toegang tot het pand verschaft. Uit het pand is o.a. een computer weggenomen.

Verlichtingscontrole
MADE: Op donderdag 16 januari controleerde de politie de verlichting van weggebruikers op de Godfried Schalkenstraat. Het aanbod bestond met name uit schoolgaande fietsers. Drie fietsers kregen een bekeuring gekregen omdat ze geen verlichting voerden.

Team Waalwijk:

Hennepkwekerij aangetroffen WAALWIJK: In een loods aan de Vijzelweg trof de politie op woensdag 15 januari een volledig geautomatiseerde hennepkwekerij aan. In die loods stonden ongeveer 1400 planten die vrijwel oogstrijp waren. Alle planten en bijbehoren zijn in beslag genomen en direct vernietigd. In een daarnaast gelegen loods werden ongeveer 800 plantjes aangetroffen. Deze waren nog klein. Ook deze plantjes met bijbehoren zijn in beslag genomen en vernietigd. Tegen de beide huurders van die loodsen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak bedrijf
WAALWIJK: In een bedrijf aan de Zinkerweg werd gisteravond 15 januari ingebroken. Men kwam het bedrijf binnen door een ruit van de toegangsdeur te vernielen. Uit het bedrijf werden enkele computers gestolen.

Gaslek na aanrijding
WASPIK: Afgelopen nacht, 16 januari omstreeks 00.45 uur raakte op de Industrieweg een auto van de weg. De auto kwam tot stilstand tegen een zogenaamd gas- reduceerstation. De bestuurder raakte door deze aanrijding licht gewond. De betrokkene had enkele snijwondjes in zijn gezicht opgelopen en is met de ambulance naar het Tweesteden ziekenhuis gegaan. Door die botsing werd van het gas-reduceerstation een drukomzetventiel kapot gereden. Hierdoor kwam er gas vrij. De politie zette voor de tijd van ongeveer 45 minuten de omgeving af totdat deze schade hersteld was. Ter voorkoming van problemen is ook de brandweer ter plaatse geweest. Maar door de harde wind ontstond er geen enkel gevaar voor omwonenden. De veroorzaker van het ongeval is een 23 jarige man afkomstig uit Polen.

Team Oosterhout:

Onderzoek schietincident afgerond OOSTERHOUT - Het rechercheonderzoek naar aanleiding van het schietincident dat afgelopen weekeinde plaatsvond in Oosterhout is met de bekentenis van de 37 jarige Oosterhouter afgerond. De man is gisteren door rechter-commissaris in bewaring genomen. Zijn 31 jarige vriendin is gisteravond op last van officier van justitie in vrijheid gesteld.
Kort nadat hij in bewaring was gesteld, legde hij tegenover de politie een volledige bekentenis af. Het vuurwapen waarmee hij had geschoten is op zijn aanwijzen in een straatputje gevonden en in beslag genomen. Bij een zoeking in een caravan vond de politie nog een vuurwapen dat hem ook toebehoorde.
Onenigheid tussen de 33 jarige zwaargewonde man enerzijds, de verdachte en zijn 31 jarige vriendin anderzijds was de aanleiding van het schietincident. De politie heeft met vijftien mensen aan deze zaak gewerkt.

Inbraak woning
OOSTERHOUT: Bij een woning aan de Zwanendonk is aan de achterzijde van de woning een ruit ingeslagen. Door de ontstane opening wisten de dieven zich de toegang tot de woning te verschaffen. Uit de woning is volgens de aangever een geldbedrag van 4000,- weggenomen. De inbraak is gepleegd op woensdagavond 15 januari tussen 22.00 en 22.30 uur.

Bron: Jeroen Steenmeijer