Gemeente Ede

Nummer 18 / Ede, 16 januari 2003

Wethouder Jonker aanwezig bij uitreiking
Twee Edese scholen dingen mee naar Nationale Onderwijsprijs

Het Pallas Athene College en CNS Basisschool Louise de Coligny dingen mee naar de Nationale Onderwijsprijs 2002. Een studente van de Christelijke Hogeschool Ede dingt bovendien mee naar de Trouw-Talent prijs voor studenten van lerarenopleidingen. De prijzen wordt op 20 januari 2003 in Utrecht uitgereikt door demissionair minister Van der Hoeven van Onderwijs.

Het Pallas Athene College en basisschool Louise de Coligny wonnen in 2002 al de Gelderse Onderwijsprijs. Beide scholen doen nu mee aan de landelijke finale samen met scholen uit de andere provincies en een school uit Aruba.

De CNS school Louise de Coligny doet mee met het project Peermediation. Door dit project leren de schoolkinderen zelf hun onderlinge conflicten oplossen. In de groepen 6, 7 en 8 kiezen de leerlingen per groep vier mediators. Deze krijgen een speciale training. De mediators helpen hun mede-leerlingen bij het oplossen van conflicten.

Het Pallas Athene College dingt mee met het project meervoudige intelligentie. Het Pallas ontwikkelt lessen die meer intelligenties en capaciteiten aanspreken dan de gebruikelijke verbale en wiskundige intelligentie. De docenten ontwerpen lessen die door hun variaties in werkvormen een beroep doen op verschillende intelligentievormen.

Studente Rosaly Luiten van de Christelijke Hogeschool Ede heeft tijdens haar stage onderzocht wat leerlingen een goede leerkracht vinden. Ze heeft in de groepen 6, 7 en 8 onderzocht of dat ook werkelijk zo is. Zij is met haar onderzoek in de race voor de Trouw-Talentprijs.

Het college van B&W wenst alle Edese deelnemers veel succes. Namens het college zal wethouder Angelique Jonker aanwezig zijn bij de prijsuitreiking.