MERCER HUMAN RESOURCE

Zwanger worden kan het beste in Noorwegen!!

Wereldwijd Mercer onderzoek geeft enorme verschillen aan tussen zwangerschapsuitkeringen- en verlof


- De zwangerschapsuitkeringen in Griekenland, Luxemburg en Groot-Brittannië zijn de laagste van de EU, die in Denemarken en Italië de hoogste.

- Wereldwijd biedt Noorwegen de beste voorzieningen.
- Het totale aantal weken verlof loopt mondiaal uiteen van 8 in Singapore en Taiwan tot 96 in Zweden.

- In de VS zijn geen voorzieningen bij wet vastgelegd.
EU
Uit een recent onderzoek van Mercer Human Resource Consulting blijkt dat Griekenland, Luxemburg en Groot-Brittannië de laagste wettelijke zwangerschapsuitkeringen van de EU hebben. De hoogste uitkeringen worden betaald in Denemarken en Italië. De vergelijking gaat uit van de wettelijk verplichte uitkering opgebouwd over een verlofperiode van 6 maanden, welke overigens in de EU gemiddeld EUR 6.824 is.

Voor een vrouw met een jaarsalaris van EUR 25.000 bedraagt de totale uitkering na 6 maanden zwangerschapsverlof slechts EUR 2.083 in Griekenland, EUR 2.883 in Luxemburg en EUR 4.009 in Groot-Brittannië. Daar staat in schril contrast tegenover dat zij in Denemarken, Italië en Zweden recht zou hebben op bedragen die rond de EUR 10.000 liggen.

Nederland is een goede gemiddelde, voor 16 weken zwangerschapsverlof wordt het salaris volledig vergoed.

Amina Nasir, Senior Onderzoeker bij Mercer, stelt: 'Op dit vlak van het arbeidsrecht bestaan er binnen de EU enorme verschillen. In sommige lidstaten zijn de uitkeringen meer dan vier keer zo hoog dan in andere.'

Oost-Europa
In Oost-Europa loopt de hoogte van de uitkeringen behoorlijk uiteen. In de Tsjechische Republiek (EUR 1.762) en Rusland (EUR 2.000) vinden wij de laagste uitkeringen terug, terwijl in Hongarije (EUR 8.077) en Polen (EUR 7.692) de uitkering weer boven het gemiddelde van de EU ligt.

Wereldwijd
Buiten de EU is Noorwegen het land dat zowel in Europa als wereldwijd de hoogste uitkeringen heeft. Een werknemer met een jaarsalaris equivalent aan EUR 25.000 zou gedurende een verlofperiode van 6 maanden EUR 12.500 ontvangen.

Wereldwijd bevinden de zwangerschapsuitkeringen zich onder het niveau van Europa, met uitzondering van Brazilië, waar een werknemer die een equivalent van EUR 25.000 verdient, een bedrag van EUR 11.538 zou ontvangen. In de VS is de zwangerschapsuitkering niet eens bij wet vastgelegd, alhoewel vrouwen daar wel tijdelijk een arbeidsongeschiktheids- of ziekteverlofsuitkering kunnen aanvragen. Evenzo krijgen vrouwen in Australië geen wettelijk vastgelegde zwangerschapsuitkering; wel ontvangen ze een overheidstoeslag van EUR 448. In Aziatische landen als Singapore en Taiwan is de zwangerschapsuitkering eveneens behoorlijk laag (EUR 3.846).

Wettelijk aantal weken zwangerschapsverlof
Ook in het totale aantal weken zwangerschapsverlof dat wettelijk is vastgelegd, zijn er aanzienlijke verschillen waar te nemen.

Europa
Zo biedt Zweden veruit de langste verlofperiode, maar liefst 96 weken. Denemarken (50), Italië (47), Finland (44) en Groot-Brittannië (40) hebben eveneens vrij ruimhartige voorzieningen. Daar tegenover hebben vrouwen in Duitsland slechts recht hebben op een verlof van 14 weken, een fractie van het verlof in Zweden. De Belgische verlofperiode is eveneens zeer beperkt: 15 weken.

'Er is niet altijd een correlatie tussen de lengte van het verlof en de hoogte van de geboden uitkering,' aldus mevrouw Nasir. 'In sommige landen hebben vrouwen recht op een lange verlofperiode, maar krijgen ze wettelijk maar weinig uitgekeerd. Vrouwen kunnen het zich dan niet altijd permitteren om zolang verlof op te nemen.'

Oost-Europa
In Oost-Europa heeft de Tsjechische Republiek het meest ruime zwangerschapsverlof (28), gevolgd door Polen (26) en Hongarije (24). Rusland scoort, met 20 weken, het laagst in deze regio.

Wereldwijd
Op mondiaal niveau zijn het de Aziatische landen die het laagste aantal weken zwangerschapsverlof bieden. In Singapore en Taiwan hebben vrouwen helaas recht op slechts 8 weken, in Hongkong 10 weken. In de VS is de verlofperiode eveneens beperkt, slechts 12 weken. Daarentegen hebben vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland het recht om een verlof van 52 weken op te nemen, terwijl het verlof in Canada 50 weken bedraagt.

Mevrouw Nasir zegt hierover: 'De lengte van het zwangerschapsverlof vormt vaak een goede weerslag van de cultuur in een bepaald land. Daarbij zijn onder meer demografische, religieuze, sociale en politieke factoren van invloed.'


-Einde-


---
Opmerkingen voor de redactie:


- Een gespecificeerde landentabel is verkrijgbaar bij Mercer Human Resource Consulting, tel 020 431 3784, afdeling marketing


- Er is gebruik gemaakt van de wisselkoersen per 3 december 2002.
-Het onderzoek gaat uit van een wettelijk zwangerschapsverlof van 6 maanden voor vrouwen met een jaarsalaris van EUR 25.000. Bij de berekeningen wordt ervan uitgegaan dat de vrouw voor de eerste maal zwanger is en dat ze één jaar bij haar werkgever in dienst is.


- Het onderzoek maakt deel uit van een mondiale analyse van de arbeidsvoorwaarden en -voorzieningen die Mercer wereldwijd in 60 landen heeft verricht. De resultaten zijn opgenomen in de Worldwide Benefit and Employment Guidelines 2002/2003.

- Mercer's Worldwide Benefit and Employment Guidelines wordt jaarlijks uitgegeven in 4 delen: Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Oost-Europa en West-Europa. De rapportage beslaat 60 landen, waarvan de arbeidspraktijk wordt geanalyseerd, o.a. t.a.v. arbeidscontracten, werktijden, beroepsmatige ziekenzorg en veiligheid, en bedrijfsmatige verhoudingen. Ook wordt verslag gedaan van de praktijk van wettelijke en typisch beroepsmatige voorzieningen zoals pensioens-, ziekenzorg-, gezondheidszorg-, overlijdens- en arbeidsongeschiktheidsuitkeringen, en daarnaast tevens van zwangerschaps-, werkeloosheids- en overige sociale uitkeringen.

- Meer informatie is verkrijgbaar bij Global Information Services op + 31 20 4313 922, of via mabel.klaring@mercer.com


---

----

Afzender van dit persbericht is Mercer Human Resource Consulting

Mercer Human Resource Consulting is een mondiaal bedrijf dat werkt aan het optimaliseren van de werkgever-werknemersrelaties bij zijn klanten. Mercer is bij veel organisaties in Nederland vooral bekend om zijn advies ten aanzien van pensioenen en employee benefits. Wereldwijd heeft Mercer meer dan 13.000 werknemers in 40 landen in dienst. In Nederland werken ruim 400 mensen (Amstelveen, Rotterdam en Velp). Mercer is onderdeel van de Mercer Consulting Group, een volledige dochteronderneming van Marsh and McLennan Companies, die aan de beurzen van New York, Chicago, Pacific (San Francisco) en Londen staat genoteerd (tikkersymbool: MMC).

Contactpersonen

Roxane de Beaumont, Global Information Services, tel. 020 431 3922, roxane.de.beaumont@mercer.com
Marique Heydeman, Marketing & Communicatie, tel. 020 431 3784, marketing.communicatie@mercer.com

16 jan 03 17:22