Ingezonden persbericht


Persbericht
Datum: 16 januari '03

Fax / e-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties Betreft: Maatregelen voor KA Antwerpen

Op een werkvergadering, voorgezeten door de administrateur-generaal van het Gemeenschapsonderwijs, beslisten de directies van de scholen, de scholengroep, de centraal administratieve diensten van het gemeenschapsonderwijs en de dienst monumenten en landschappen om volgende maatregelen te nemen voor KA Antwerpen.


1° De procedure werd opgestart om een architect aan te stellen die "bewarende" maatregelen kan nemen en uitvoeren, zoals onder andere het aanbrengen van een nooddak en noodtrappen en het onderzoek naar de stabiliteit in het zwaarst getroffen gedeelte van het gebouw. Monumenten en Landschappen gaat een deel van de bewarende maatregelen meefinancieren.


2° Zaterdag wordt een dossier voorgelegd aan de Raad van het Gemeenschapsonderwijs (Rago) waarin voorgesteld wordt middelen vrij te maken om de herstellingswerkzaamheden te kunnen opstarten. De Rago is het hoogste bestuursorgaan binnen het gemeenschapsonderwijs.


3° Basisschool De Pijl start morgen opnieuw met de lessen. De middenschool en het atheneum gaan in principe maandag weer aan de slag. Dit uitstel is het gevolg van opruimingswerken die eerst nog moeten gebeuren.
Het Gemeenschapsonderwijs wenst nogmaals iedereen te danken die hulp aangeboden heeft en zijn sympathie heeft betuigd aan de getroffen schoolgemeenschap . Hierbij willen we in het bijzonder alle stadsdiensten en het stadsbestuur danken voor de samenwerking en de hulp.

Sector Pers en Public Relations
Contactpersoon: Dries Vandermeersch
E. Jacqmainlaan 20 - 1000 Brussel
tel.: 02-790 93 06 - fax: 02-790 95 06 - gsm: 0477-23 13 57 e-mail: dries.vandermeersch@rago.be