Digitale Gemeente Houten

Prorail gaat volgens afspraak door met extra spoorverhoging

donderdag 16 januari 2003 - Door: Ed Plekkenpol

Het pleidooi van GroenLinks bij Prorail, om het geld voor de extra spoorverhoging in Houten te gebruiken aan achterstallig spooronderhoud, heeft niets opgeleverd. Fractievoorzitter Wouter van Kouwen zet zijn actie voort bij minister de Boer van Verkeer en Waterstaat.

In een brief laat Prorail-directeur Klerk weten dat aan de spoorverbreding en verhoging in Houten een democratisch proces en helder raadsbesluit is voorafgegaan. De opmerkingen van Klerk over extra investeringen bij het onderhoud van het spoor en minder bij nieuwe grote infrastructurele projecten, hebben betrekking op projecten die nog in de verkenningsfase zitten en dus niet op de spoorverbreding in Houten. Volgens Klerk levert deze spoorverbreding een flinke bijdrage aan de kwaliteit van stedenbouwkundige ontwikkelingen en het openbaar vervoer in Houten.

In antwoord op vragen die de fractie van Houtens Belang had gesteld over de actie van GroenLinks, laat het college van B&W weten het met deze actie volstrekt oneens te zijn. Het college verwacht geen financiële schade of andere nadelige gevolgen. Een politiek oordeel laat het college over aan de raads- en commissieleden.

In een reactie laat Wouter van Kouwen weten, na de afwijzing van Prorail, nu minister de Boer van Verkeer en Waterstaat te vragen in te grijpen en de extra spoorverhoging alsnog ongedaan te maken.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).