Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-01-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.15 uur

Verkeerscontrole

LEUSDEN/STOUTENBURG- Op de Treekerweg werd op woensdagochtend een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen 10 automobilisten een bekeuring omdat ze de geslotenverklaring negeerden. Op de Stoutenburgerlaan kregen woensdagochtend 4 automobilisten een bekeuring voor het negeren van de geslotenverklaring.

AMERSFOORT- Op de Liendertseweg werd woensdag een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen 30 bestuurders een bekeuring vanwege het niet dragen van de gordel en het niet voeren van de juiste verlichting.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij voor 1400 euro aan kleding had gestolen. Omstreeks 14.15 uur zagen stadstoezichthouders dat een 27-jarige man uit Rotterdam met een lading kleding een winkel verliet aan het Sint Jorisplein. Bij het verlaten ging echter het alarm af. De man rende weg maar werd tegengehouden door de toezichthouders.De man is ingesloten voor verhoor.

Drie autos botsen

AMERSFOORT- Op de Rijksweg A 28 vond woensdagochtend een verkeersongeval plaats waarbij een persoon gewond raakte.

Omstreeks 09.50 uur moest een 48-jarige automobiliste uit Eindhoven remmen voor het verkeer wat voor haar reed. De auto welke achter haar reed, bestuurd door een 38-jarige man uit Leusden, had dit te laat in de gaten en botste op de auto van de 48-jarige vrouw aan.

Deze botste op haar beurt weer tegen de auto die voor haar reed, bestuurd door een 54-jarige man uit Soest. De vrouw raakte gewond aan haar nek en werd vervoerd naar het ziekenhuis.