Korps: Friesland, plaats: Fryslân 16-01-2003
Politieberichten 15/11 13.00 uur t/m 16/1 07.00 uur

Leeuwarden: autoinbraak
Tussen woensdag 08.45 en 15.15 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Tesselschadestraat. Men heeft een mobiele telefoon meegenomen. Er zijn geen sporen van braak aangetroffen. Aangifte werd gedaan door een 21-jarige inwoner uit Noardburgum.

Damwoude: mobiel bellen in de auto en rijden zonder rijbewijs Op woensdagmiddag om 12.55 uur heeft de politie aan de Hoofdweg een 23-jarige inwoner uit Damwoude staande gehouden. De man belde mobiel in zijn auto zonder daarbij gebruik te maken van een handsfree-set. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. Om 14.45 uur heeft de politie aan de Voorweg een 23-jarige automobiliste uit Dokkum staande gehouden. De automobiliste viel op omdat de mistlampen van haar auto brandden. Bij navraag bleek dat ze niet in het bezit was van een rijbewijs. De politie heeft haar een proces-verbaal gegeven.

Hurdegaryp: zakkenrollerij
Op woensdag tussen 14.30 en 15.00 uur is een 58-jarige inwoonster uit Hurdegaryp beroofd van haar beurs. Dit gebeurde terwijl ze aan het winkelen was in een supermarkt aan de Fuormanderij. In de portemonnee zaten een rijbewijs, bankpassen en enkele tientallen euros.

Damwoude: bromfiets in beslag genomen
De politie heeft op woensdag om 14.50 uur aan de Kleine Laan een 24-jarige bromfietser uit Broeksterwoude staande gehouden. De man droeg geen helm en de bromfiets was niet verzekerd. Bovendien had de man nog diverse boetes openstaan. Daarop heeft de politie de bromfiets in beslag genomen.

Kornwerderzand: snelheidsovertredingen
Op woensdag om 15.50 uur heeft de politie een 39-jarige automobilist uit Broek op Langedijk staande gehouden op de Rijksweg A7. De automobilist reed met een snelheid van 191 kilometer per uur terwijl een snelheid van 120 kilometer is toegestaan. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. Om 16.48 uur heeft de politie op de Rijksweg A7 het rijbewijs van een 49-jarige automobilist uit Franeker ingevorderd. De man reed 173 kilometer per uur, een snelheidsovertreding van 53 kilometer.

Lemmer: winkeldiefstal
Op woensdagavond om 19.30 uur heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden in een supermarkt aan de Sluisweg. Een 42-jarige inwoonster uit Lemmer had voor enkele tientallen euros aan goederen in haar tas gestopt zonder die bij de kassa af te rekenen. Winkelpersoneel heeft de vrouw aangehouden waarna ze overgedragen is aan de politie.

Sneek: fietser gewond
Een 15-jarige inwoonster uit Sneek is op woensdag 15 januari omstreeks 17.00 uur gewond geraakt. Het meisje fietste op de Stadsrondweg ter hoogte van het Duinterpentunneltje toen zij van haar fiets is gevallen. De broek van het meisje was in de ketting van haar fiets terechtgekomen waarna ze ten val kwam. Ze is met een hersenschudding, een hoofdwond en schaafplekken naar het Sint Antonius ziekenhuis in Sneek overgebracht.

Drachten: diefstal planken, verdachten aangehouden De politie kreeg woensdagavond omstreeks 20.10 uur een melding dat aan de Lavendelheide vanaf een bouwplaats steigerplanken gestolen werden door een groepje jongens. De politie kon het hele groepje van vier verdachten, inwoners uit Drachten in de leeftijdscategorie van 12 tot 15 jaar, aanhouden. De jongens zijn voor verder verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Eastermar: eenzijdige aanrijding met letsel
Een 29-jarige automobilist uit Kootstertille is woensdagavond om 19.10 uur betrokken geweest bij een eenzijdig ongeval. De man reed over de Hoogzand en kwam vanuit de richting Jistrum. Ter hoogte van het tuincentrum aldaar raakte hij de macht over het stuur kwijt waardoor hij met zijn auto van de weg raakte. Hij kwam tot stilstand in de linkerberm. De man raakte hierbij gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten overgebracht.

Leeuwarden: inbraak bedrijf, verdachte aangehouden Op donderdag omstreeks 03.45 uur kreeg de politie de melding dat er een inbreker actief was in een bedrijf gevestigd aan de Jupiterweg. De politie onderzocht het pand en ontdekte een verdachte, een 18-jarige inwoner uit Leeuwarden. De man lag in het magazijn op een stelling. De politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Dokkum: vernieling raam, verdachte aangehouden
Op donderdagochtend om 04.35 uur is een raam in een woning aan de Heldersstraat vernield. De voorruit was ingegooid met een siertegel met als gevolg dat de gehele woonkamer bezaaid was met glas. Er werden geen goederen vermist in de woning. De 67-jarige bewoner heeft aangifte gedaan. Zijn 62-jarige vrouw had de verdachte gezien en gaf zijn signalement door aan de politie. De politie ging op zoek naar de verdachte en ontdekte hem op de Rondweg-west. Daar begon de man de politie zonder enige aanleiding te slaan en rende weg. Daarop heeft de politie de man, een 35-jarige inwoner uit Dokkum, aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Bureau Communicatie, 058 - 880 8272