ROC Oost-Nederland Open Dagen

dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 januari 2003

HENGELO (O), 20030116 -- Onder het motto "Maak werk van je toekomst" organiseert ROC Oost-Nederland op 21, 22 en 23 januari van 16.00 tot 21.00 uur de jaarlijkse open dagen. Op dinsdag 21 januari zijn alle locaties in Hengelo geopend, op 22 januari de locaties in Enschede en Oldenzaal en op donderdag 23 januari de locatie De Sumpel in Almelo. Tijdens de open dagen geven medewerkers informatie over alle beroepsopleidingen en cursussen van ROC Oost-Nederland en verzorgen studenten allerlei demonstraties.

School voor Gezondheidszorg en Welzijn
Op de locaties van de School voor Gezondheidszorg en Welzijn zijn veel zorginstellingen aanwezig om informatie te geven over het beroep in de praktijk. In de ROC-locatie aan de Boerhaavelaan 59 in Hengelo demonstreren aankomend Dokters- , Tandarts- en Apothekersassistenten in hun praktijklokalen vaardigheden die voor hun beroep belangrijk zijn. Ook kunnen bezoekers zelf ervaren wat het is om zorg te verlenen in de verschillende praktijklokalen. In de locatie aan de Hengelosestraat in Enschede kunnen bezoekers actief deelnemen aan demonstraties van creatieve vakken van de Welzijnopleidingen. Ook is er een expositie van werk van studenten van deze opleidingen. Studenten van de Sportopleiding geven zelf voorlichting over de opleidingen CIOS. In de keukens en het restaurant ontvangen de studenten van de opleiding Brood en Banket-bakker de bezoekers met een zelf gemaakt hapje en drankje.

School voor Technologie
Ook op de School voor Technologie is het bedrijfsleven aanwezig, o.a. met bedrijfsauto's/trucks bij de opleiding Motorvoertuigentechniek (Kotkampweg 188, Enschede). In het ROC-gebouw aan het Industrieplein 2 in Hengelo vindt een presentatie plaats van de grond-, water- en wegenbouw. Ook hier demonstraties bij de praktische vakken in praktijklokalen: je krijgt een goed beeld van het werken in de praktijk. Bij de opleiding Laboratoriumtechniek kun je ook proefjes zelf doen! Studenten van de chemische , medische en microbiologische studierichtingen staan enthousiast klaar om je te begeleiden bij het uitvoeren van de proeven en het beantwoorden van je vragen over de opleidingen. De opleiding Laboratoriumtechniek is gevestigd in het gebouw aan de Sportlaan-Driene in Hengelo.

School voor Economie en ICT
Bij de School voor Economie en ICT aan de Sportlaan Driene 8-10 in Hengelo wordt informatie gegeven over opleidingen Economie en Management, opleidingen in de Secretariële, Dienstverlenende en Uniformberoepen, opleidingen in de Handel en in de Proces- en Laboratoriumtechniek. Voor opleidingen in de Beveiliging, Vrede & Veiligheid en het Oriëntatiejaar Koninklijke Landmacht kun je terecht in het ROC-gebouw aan het Industrieplein in Hengelo. Aan het Ariënsplein 3 in Enschede verzorgt de opleiding Textiel en Handel De Maere doorlopend rondleidingen door de practicalokalen. Het Informatica College Twente in het Dikkersgebouw, Industriestraat 15 in Hengelo geeft informatie over alle ICT opleiding. Ook worden daar demonstraties verzorgd door studenten Technische Informatica onder het motto "Heden en Toekomst". Voorbeelden zijn "werken aan een toekomstig project", "het afnemen van een elektronische enquête" en "demonstratie onderhoud en beheer netwerken met behulp van VM-ware". Bezoekers kunnen zelf aan de slag met internetopdrachten voor ouders en studenten.

School voor Horeca, Toerisme en Vormgeving
In Almelo heeft de School voor Horeca, Toerisme en Vormgeving op donderdag 23 januari de open dag. De afdeling Beeld & Media van deze school geeft informatie over de opleidingen Basisvoorbereider en Elektronisch Voorbereider. Bezoekers kunnen ook kennismaken met alle aspecten van werken in de Horeca en de veelzijdigheid van een beroep in de Facilitaire Dienstverlening. Speciale aandacht is er voor de opleiding Fasttrack Hospitality Manager. Dit is een versneld traject voor leerlingen met een HAVO diploma. In twee jaar (1,5 jaar theorie en een 0,5 jr. stage) het MBO diploma in Almelo en daarna in 2 jaar het HBO diploma in Leeuwarden.

School voor Educatie
In het Dikkers-gebouw aan de Industriestraat in Hengelo wordt informatie gegeven over het gevarieerde aanbod van de Volksuniversiteit en Educatie. Ook kan men zelf een beroepentest doen en een capaciteitentest laten uitvoeren. In Oldenzaal wordt op woensdag 23 januari informatie gegeven over basiseducatie en toeleiding aangepaste trajecten.

Steunpunt Opleiding en Handicap
Op alle locaties is informatie aanwezig over het Steunpunt Opleiding en Handicap. Dit steunpunt adviseert aspirant studenten met een handicap over het volgen van een opleiding bij ROC Oost-Nederland.

Studiefinanciering
De Informatie Beheer Groep is ruimschoots aanwezig tijdens deze Open Dagen. Dinsdag 21 januari zijn ze op de locaties Industrieplein 2 in Hengelo, woensdag 22 januari staan ze met een stand in de Hengelosestraat 381 in Enschede en op donderdag staat de infostand in het gebouw aan De Sumpel 4 in Almelo. De Informatie Beheer Groep beantwoordt vragen over tegemoetkoming studiekosten, studiefinanciering, etc.

Voor meer informatie over de open dagen kun je contact opnemen met het Studie Informatie Punt, tel.: (074) 8503333 of via internet: www.roc-on.nl