Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Persberichten van 16 januari 2003

Aalten Zwaar vergif in beslaggenomen

Een 28-jarige inwoner van Aalten is op 14 januari aangehouden omdat hij in het bezit was van een potje met daarin vermoedelijk een zwaar vergif. Ook was de man in het bezit van hagelpatronen die lood bevatten. De man werd door de politie staande gehouden voor een controle omdat zijn auto met daarin jagersattributen werd aangetroffen op de Tammeldijk. De man was in het bos op jacht geweest. Na onderzoek bleek dat de man in het bezit was van een combigeweer, patronen, hulzen van patronen, eieren en het potje vergif. Al deze goederen werden in beslaggenomen. Het vergif is voor nader onderzoek verzonden naar het Nederlands Forensisch Instituut. De Aaltenaar is na verhoor in vrijheid gesteld.

Silvolde Licht gewond na aanrijding

Een 23-jarige vrouw uit Silvolde is op 16 januari omstreeks 02.00 uur bij een verkeersongeval op de Hertenlaan licht gewond aan haar hoofd geraakt. De vrouw zat als passagier in een personenauto die werd bestuurd door een 32-jarige man, eveneens afkomstig uit Silvolde. De man reed op genoemde weg en remde vlak voor een bocht af, waarbij de auto doorgleed en tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam.

Beek Woninginbraak

Tussen 15 januari 23.00 uur en 16 januari 06.20 uur is ingebroken in een woning aan de Sint Martinusstraat. Om in de woning te komen hebben de daders gaatjes geboord, waarna ze een raam hebben geopend. Uit de woning werd een geldbedrag van ongeveer 100 euro en een mobiele telefoon weggenomen. In de buurt van de woning werden door een getuige twee mannen gezien. Deze mannen droegen donkere kleding en reden in een rode auto. De politie onderzoekt de woninginbraak. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in s-Heerenberg, tel.nr. 0900-8844.

Winterswijk Rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding

Een 47-jarige inwoner van Velen (Dld) is op 16 januari op de Groenloseweg staande gehouden omdat hij met een snelheid van 130 km/uur over genoemde weg reed. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Doetinchem Verkeersongevallen door gladheid

Een 26-jarige inwoonster van Doetinchem is op 16 januari omstreeks 08.30 uur gewond geraakt nadat zij op de Plattenburgstraat door de gladheid met haar fiets was gevallen. De vrouw raakte gewond aan haar kin en werd overgebracht naar het Slingelandziekenhuis.

Op de Liemersweg ging een 18-jarige inwoner van Wehl als gevolg van de gladheid met zijn bromfiets onderuit. De jongen is met schouderletsel overgebracht naar het Slingelandziekenhuis.

Wehl Diefstal auto

Tussen 15 januari 21.45 uur en 16 januari 08.45 uur is een auto gestolen vanaf een parkeervak aan de Prins Mauritsstraat. De auto, een rode Volkswagen Golf met het kenteken YG-06-PS werd op nog onbekende wijze weggenomen.

Ruurlo Diefstal uit personenauto

Tussen 15 januari 22.30 uur en 16 januari 08.30 uur is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Willem Alexanderlaan. De daders hebben een raampje van de auto geforceerd en namen een radiocd-speler weg.

Snelheidscontroles 15 januari

Vethuizen:

* Langeboomsestraat, 80 km/uur, van 15.00 uur tot 16.15 uur, 66 voertuigen gecontroleerd, vier overtredingen, hoogst gemeten snelheid 100 km/uur. Borculo:

* Batendijk, 80 km/uur van 10.00 uur tot 11.30 uur, 201 voertuigen gecontroleerd, twee overtredingen, hoogst gemeten snelheid 90 km/uur.
* Eikenlaan, 30 km/uur, 21 voertuigen gecontroleerd, twee overtredingen, hoogst gemeten snelheid 49 km/uur. Zelhem:

* Ruurloseweg, 80 km/uur, van 11.45 uur tot 12.20 uur, aantal gecontroleerde voertuigen is niet bekend, twee overtredingen, hoogst gemeten snelheid 94 km/uur.
Einde berichten

Voor informatie:

Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11