Digitale Gemeente Houten

Taurus dames 1 : Alcom/Capelle

donderdag 16 januari 2003 - Bron: Taurus

Na een korte winterstop stond voor Taurus direct een -op papier- zware thuiswedstrijd op het programma. Koploper Alcom had nog geen wedstrijd verloren. Taurus, dat op de tweede plaats stond, wist dat het alles uit de kast moest halen om de koppositie over te nemen.

In de goedgevulde Taurushal ging Taurus direct furieus van start. Het team speelde geconcentreerd en nam direct een voorsprong. Gesteund door de fanatieke aanhang, liep Taurus vrij eenvoudig uit naar een 20-25 winst in de eerste set.

Ook tijdens de tweede set was Taurus vanaf het begin de betere ploeg. Taurus liep uit naar 18-11, waarna Alcom nog even terugkwam tot 18-14. Taurus liet Alcom echter niet dichterbij komen en wist, door onder andere een prima servicebeurt van Annemieke Driessen, de set naar zich toe te trekken met 25-15.

Ook het begin van de derde set was voor Taurus, daarna trok Alcom de stand gelijk tot 13-13. Beide ploegen hielden elkaar daarna tot 22-22 in evenwicht. Daarna was het toch weer Taurus dat met een aantal snelle aanvallen de set binnenhaalde. Ondanks dat Taurus wist dat de winst binnen was, bleef het team geconcentreerd in de vierde set. Taurus heeft in de competitie al eerder punten verloren door de laatste set te laten lopen. In deze wedstrijd gunde Taurus de tegenstander geen enkel punt. Ook nu weer nam Taurus direct een voorsprong, die snel werd uitgebouwd door een goede serie services van Ulla van Willigen tot 13-3. Bij deze stand was de wanhoop van de Alcom-speelsters op hun gezichten af te lezen. Alcom bood weinig verzet meer en Taurus liep langzaam maar zeker uit naar een 25-15 winst in de vierde set.

Taurus is nu de nieuwe nummer één en mag volgende week direct die positie verdedigen in de zware uitwedstrijd tegen de nieuwe nummer twee van de ranglijst: Mikro-Electro uit Roosendaal.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).