NOS


Gezamenlijke Songfestivalsite NOS en TROS gelanceerd

16-01-2003

De NOS en de TROS hebben een gezamenlijke nieuwe Songfestivalsite gelanceerd. Deze site bevat alle informatie over voorrondes, nationale finale, artiesten en het laatste Songfestivalnieuws. Ook is er veel achtergrondinformatie te vinden over de geschiedenis van zowel het Nationaal als het Eurovisie Songfestival.

De presentatoren van respectievelijk de voorrondes en de nationale finale van het Songfestival, Harm Edens en Loes Luca, hebben de site op 16 januari gezamenlijk officieel online gezet.

De nieuwe songfestivalsite bevat allereerst het laatste nieuws over alles wat met het (Eurovisie) Songfestival te maken heeft. Daarnaast is er specifieke informatie te vinden over het Nationaal Songfestival en het Eurovisie Songfestival.

Het gedeelte over het Nationaal Songfestival bevat informatie over onder meer de deelnemende artiesten, de presentatoren van de voorrondes, de nationale finale en een historisch overzicht van de periode 1990-2002. Het gedeelte over het Eurovisie Songfestival bevat informatie over Letland, waar het komende Eurovisie Songfestival op 24 mei wordt gehouden, over de deelnemende landen aan het Eurovisiesongfestival en ook hier een historisch overzicht 1990-2002.

Artiestenpagina
Voor iedere deelnemer aan de voorrondes van het Songfestival is een aparte artiestenpagina aangemaakt. Hier kunnen de fans reacties achterlaten naar aanleiding van een optreden.

Ook is er voor de artiesten de mogelijkheid een dagboek bij te houden om de liefhebbers van bijvoorbeeld de voorbereidingen op de hoogte te houden. Bovendien zijn een quiz voor de echt kenners, interessante links naar andere songfestivalsites en een algemeen gastenboek onderdeel van de nieuwe site.

Nieuw is het Engelse gedeelte met informatie over de wijze van het jureren en de geschiedenis van de Nederlandse deelname aan het Songfestival.

Songfestivalsite: www.songfestival.nl

www.songfestival.nl
---