FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland


Duitse markt belangrijk voor FloraHolland (07-01-03)

FloraHolland met exporteurs present op Fruit Logistica

Naaldwijk- FloraHolland presenteert zich met een stand op de Fruit Logistica. Deze vakbeurs wordt van 16 tot en met 18 januari gehouden in Berlijn, gelijktijdig met de Grüne Woche. Naast het ondersteunen van haar exporteurs is het vergroten van de naamsbekendheid van FloraHolland in de internationale sierteeltsector een reden om deel te nemen aan deze beurs.

Een groeiend aantal internationale bedrijven presenteert zich als standhouder, maar naast de vele Duitse beursbezoekers groeit ook het aantal internationale vakbezoekers. FloraHolland maakt deel uit van de overkoepelende stand van het Bloemenbureau Holland, waar ook de bedrijven Disva (FPP), Celieplant (DFG), Milieu Programma Sierteelt en Pokon & Chrysal standhouder zijn. De stand van FloraHolland is te vinden in Hal 3.1 E6.

Belangrijke markt
Ondanks de economische problemen blijft Duitsland met een aandeel van ruim 30 procent het belangrijkste afzetland voor de Nederlandse sierteeltsector. FloraHolland wil in contact blijven met deze markt en weten wat er speelt. Daarnaast heeft FloraHolland sinds juli 2002 naast vestiging Eelde een tweede vestiging in het Duits-Nederlandse grensgebied namelijk vestiging ZON (Venlo). Beide vestigingen liggen midden in de productiegebieden en spelen een belangrijke rol in de sierteelthandel in deze regio's.

FloraHolland
FloraHolland is een marktplaats waar sierteeltproducten via veilingklokverkoop en via bemiddeling (contractverkoop) worden verhandeld. Marktleider FloraHolland, met een marktaandeel van 53 procent en een omzet van 1,9 miljard euro, heeft vijf vestigingen verspreid over het land. Deze liggen nabij sierteeltproductie- en afzetgebieden; in Naaldwijk, Rijnsburg, Bleiswijk, ZON (Venlo) en Eelde. In totaal zijn er 3.000 medewerkers werkzaam bij FloraHolland.