Gemeente Vlaardingen


09-01-2003

Padden hebben vrijwilligers nodig
Ieder jaar vindt ook in Vlaardingen paddentrek plaats. Op een drietal plaatsen, de Watersportweg in de Broekpolder, de Zuidbuurt in West en de Holyweg aan de noordrand van Vlaardingen, helpen al vele jaren vrijwilligers bij het oversteken van de weg. De padden zijn namelijk een willoos slachtoffer van de altijd haast hebbende automobilist. Ieder jaar worden honderden padden doodgereden. Een pad is traag en daardoor kwetsbaar. Een pad kan wel een half uur doen over het oversteken van een straat! De padden trekken bijna altijd naar hun geboortewater terug. Gedurende de rest van het jaar zijn het landdieren maar in de paartijd trekken ze naar het water om daar te paren en de eitjes af te zetten. De pad is een beschermd dier en die twijfelachtige status hebben ze niet voor niets.

Vrijwilligers die mee willen helpen om op een avond in de week vanaf zonsondergang een paar uur te patrouilleren langs de Watersportweg, Zuidbuurt (Van Boendaleweg) of Holyweg kunnen bellen of mailen naar het centrum voor Natuur- en Milieu-Educatie aan de Hofsingel 80 (de kas in park t Hof). Tel. 2484515, e-mail:
hans.van.buuren@vlaardingen.nl.

Donderdag 16 januari is er in de kas van het NME een startavond voor de vrijwilligers. Aanvang 20.00 uur. Op deze avond worden de benodigde materialen uitgedeeld en wordt afgesproken wie wanneer en met wie loopt.