Partij van de Arbeid

Den Haag, 14 januari 2003

Meer Rood op straat in Zaanstad

In januari zijn alle PvdA-politici dag in dag uit in het land. In alle steden en dorpen voeren lokale en provinciale politici samen met de andere PvdA-leden campagne. Ze zijn vrijwel dagelijks op straat te vinden. Alle kandidaat Tweede-Kamerleden, Eerste-Kamerleden, Europarlementariƫrs en vele andere PvdA-ers gaan dagelijks met drie bussen het land in om de campagnes in de steden en dorpen te ondersteunen. Zij bezoeken in 17 dagen minstens 50 steden en gaan met de lokale PvdA-ers de straat op onder de titel "Meer Rood op Straat".

Op donderdag 16 januari 2003 bezoekt de verkiezingskaravaan gemeente Zaanstad. De karavaan gaat in drie groepen uiteen die alle drie een andere wijk in Zaanstad aandoen.

Team A, waaronder Nebahat Albayrak, Klaas de Vries en Marleen Barth, heeft als thema voor deze dag: een sterke economie, meer werk en een sociale zekerheid die streng maar rechtvaardig is. Zij beginnen de dag om 12.35 uur met een lunch bij de PvdA-bus op de Gedempte Gracht in Zaandam. Ook voor het winkelende publiek zijn er soep en broodjes. Om 14.15 uur lopen de PvdA-ers naar de markt op de Rozengracht waar zij folders uitdelen en gaan praten met de mensen op de markt tot ongeveer 15.30 uur. Om 15.50 uur lopen de PvdA-ers vanaf de PvdA-bus op de Gedempte Gracht naar het station Zaandam. Onderweg praten zij met passanten. Tot 17.25 uur delen de PvdA-ers op het station folders uit en gaan in gesprek met reizigers en studenten.

Team B, waaronder Frans Timmermans en Godelieve van Heteren, hebben als thema een betaalbaar en goed onderwijs op veilige en schone scholen. Van 12.45 tot 14.00 uur hebben de PvdA-ers een 'patatdebat' met leerlingen van 6 vwo op het Zaanlands Lyceum, Vincent van Goghweg 42 te Zaandam. Aansluitend op dit debat volgt een gesprek met de direktie van de school over het studiehuis en de actuele ontwikkelingen. Van 15.00 tot 16.00 uur bezoeken de PvdA-ers het Regiocollege, Cypressehout 100 in Zaandam. Zij praten daar met leerlingen van de inburgeringscursus. Hierna volgt een kort gesprek met de directie tot 16.15 uur. Rond 16.40 uur gaat het team uiteen in twee groepen. Bij het station Koog Bloemwijk en station Kogerveld zullen de PvdA-ers bij de uitgangen folders uitdelen en praten met de forensen tot ongeveer 17.50 uur.

Team C, bestaande uit onder anderen Saskia Noorman-Den Uyl en Jan Boelhouwer. Het onderwerp waar dit team zich op zal richten is de integratie, de veiligheid, de zorg en de problematiek van de eerste generatie buitenlanders. Zij beginnen de dag samen met team A met een lunch bij de PvdA-bus op de Gedempte Gracht. Om 14.15 uur komen de PvdA-ers aan in de Lobeliusstraat. Hier gaan zij praten met de buurtbewoners en het winkelend publiek. Rond 15.00 uur loopt het team richting het winkelcentrum De Bloemkorf. Tot 15.45 uur gaan de PvdA-ers in gesprek met het winkelende publiek. Rond 16.00 uur bezoeken de PvdA-ers in twee groepen zorgcentrum het Erasmushuis, Twiskeweg 80 en De Meerpaal, Tjotterlaan 174. De teams zullen in deze zorgcentra praten met de bewoners tot ongeveer 17.45 uur.

Om 18.00 uur komen alle teams samen in het buurtcentrum De Rots, Gibraltar 1 te Zaandam. De afdeling Zaanstad houdt hier een nieuwjaarsreceptie met een multiculturele maaltijd. Om 18.15 uur is er een korte toespraak van Jan Steding, voorzitter van de afdeling. Hierop volgt een korte toespraak van Nebahat Albayrak. De Jonge Socialisten Zaanstreek hebben een ludieke manier bedacht waardoor de aanwezigen in gesprek kunnen gaan met de politici. De nieuwjaarsreceptie duurt tot 20.00 uur.