Partij van de Arbeid

Den Haag, 14 januari 2003

Meer Rood op straat in Deventer

In januari zijn alle PvdA-politici dag in dag uit in het land. In alle steden en dorpen voeren lokale en provinciale politici samen met de andere PvdA-leden campagne. Ze zijn vrijwel dagelijks op straat te vinden. Alle kandidaat Tweede-Kamerleden, Eerste-Kamerleden, Europarlementariƫrs en vele andere PvdA-ers gaan dagelijks met drie bussen het land in om de campagnes in de steden en dorpen te ondersteunen. Zij bezoeken in 17 dagen minstens 50 steden en gaan met de lokale PvdA-ers de straat op onder de titel "Meer Rood op Straat".

Op donderdag 16 januari 2003 is de verkiezingskaravaan in Deventer. De start is om 11.30 uur op de markt bij winkelcentrum Flora in Colmschate aan de Holterweg.

Van 13.00 tot 14.00 uur gaan de PvdA-ers lunchen in jongerencentrum Down-town in Zwaluwenburg in Colmschate. Tijdens de lunch wordt er gesproken met jongeren en buurtbewoners. Na deze gesprekken gaat de groep uiteen.

Team A arriveert om 14.30 uur op de Markt Schalkhaar in Diepenveen, waar wordt gefolderd en men in gesprek gaat met de kiezer, daarbij worden ook de omliggende verzorgingshuizen en het dorp aangedaan. Om 15.30 uur wordt er in Bathmen gesproken over de problematiek rond de herindeling. Dit gesprek duurt tot 16.30 uur.

Team B brengt om 14.30 uur een bezoek aan de recyclingwinkel Het Goed, Harderwijkerstraat 25 in Deventer. Met de bezoekers en ID-baners die daar werkzaam zijn wordt er gesproken over de Melkertbanen. Ook het thema migratie komt aan bod. Verder bezoekt men de moskee die in aanbouw is en spreekt men met het personeel van het ziekenhuis. Dit bezoek duurt tot 16.30 uur.

Team C gaat op bezoek bij de buurgemeenten Olst en Wijhe. Van 14.30 tot 15.30 uur gaan de PvdA-ers in Olst in gesprek met de bewoners uit Olst en Wijhe, over de samenvoeging van deze buurgemeenten.

Om 17.00 uur komen alle drie de teams naar het NS-station in Deventer waar geflyerd wordt onder de reizigers tot 18:00 uur.