Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe

Datum: 16 jan. 2003
P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

Vaassen - Bestuurder verlaat plaats ongeval
De bestuurder van een personenauto is woensdagavond omstreeks kwart voor zeven bij de rotonde Eekterweg/Laan van Fasna in Vaassen rechtdoor gereden en op de verhoogde rotonde tot stilstand gekomen. De bestuurder heeft de plaats van het ongeval daarna verlaten. Hij werd door de politie niet meer aangetroffen. Via het kenteken van de auto heeft de politie getracht de man in zijn woning in Emst op te sporen, maar hij bleek ook later op de avond niet thuis te zijn. De personenauto werd door de aanrijding zwaar beschadigd. Uit het onderzoek is gebleken, dat de bestuurder vanuit de richting Vaassen-dorp kwam aanrijden, eerst een verkeersbord op een vluchtheuvel heeft plat gereden en daarna op de rotonde rechtdoor reed en de daarop staande borden omver reed. De politie is nog op zoek naar getuigen. Bekend is, dat de onbekende automobilist kort voor het ongeval op de Laan van Fasna een bestel- of personenbusje heeft ingehaald. De politie van het team Epe wil met name graag in contact komen met de bestuurder en/of inzittenden van dit busje, tel. 0900-8844.

Putten Diefstal uit woning
Op 15 januari deed een man uit Putten aangifte van diefstal uit zijn woning aan het Hunnenpad. Door middel van een raam te forceren is men naar binnengekomen en is de gehele woning doorzocht. Weggenomen zijn sieraden een dvd speler en antieke muntstukken. Het totale schade bedrag is nog niet bekend en de politie stelt een onderzoek in.

Ermelo Diefstal uit auto
Op 15 januari ging een 34 jarige vrouw uit Harderwijk met haar twee kinderen de hond aan het uitlaten aan de Oude Arnhemsekarweg. Terwijl de vrouw nog geen 50 meter van de auto vandaan was, hoorde ze een knal en zag nog net twee mannen bij de auto vandaan lopen, die in een donkerblauwe personenauto sprongen en reden richting Arnhemsekarweg en sloegen rechtsaf in de richting van de Ericalaan. Het bleek dat de ruit van het rechter voorportier vernield was en de tas van de vrouw verdwenen. Ook was het linkerachterwiel lek gestoken. In de tas zat een rijbewijs een portemonnee met ongeveer ¤ 90 en bankpasjes. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.

Harderwijk Diefstal uit auto bij een bedrijf
Op 15 januari deed een 54 jarige man uit Harderwijk aangifte van diefstal uit een auto"s die bij een bedrijf aan de Couperuslaan stonden. In totaal was er in 6 nieuwe auto's ingebroken. De daders hadden de achterportierruit ingeslagen, en de bestuurdersairbags gedemonteerd almede de gordelspanners. Het totale schadebedrag is nog niet bekend en de politie stelt een onderzoek in.

Harderwijk Diefstal uit bedrijf
Op 15 januari deed een 24 jarige vrouw uit Harderwijk aangifte van diefstal bij het bedrijf waar de vrouw werkt aan de Donkerstraat. Het betrof een man en een vrouw die achter in de winkel bij de make-up artikelen stonden, en de winkelbediende stond met haar rug naar de man toe. Op een gegeven moment draaide de winkelbediende zich om en keek de man aan deze schrok en liep samen met zijn vrouw richting de kassa, de winkel uit richting de Smeepoortstraat. Even later bemerkte het winkelpersoneel dat er make-up artikelen waren weggenomen.

Nunspeet Diefstal uit bedrijf
Op 16 januari om 04:02 schrok een vrouw wakker van een hoop lawaai. De vrouw woont boven en werk in het bedrijf aan de staverdenseweg. Ze hoorde harde bonzen en mannen praten. De vrouw ging uit bed en liep naar de voorkant van de woning om te kijken. Ze zag toen 4 mannen rennend de straat oversteken, over het prikkeldraad springen door de wei heen en achter de kerk langs. Het bleek dat er was ingebroken bij het bedrijf de deur stond open en het slot was verbroken. Binnen was het een puinhoop. Grote stoeptegels waren tegen de glazen pui aangegooid en het glas was gebroken. Wat er precies weg genomen is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
038-375 10 50