Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

ANWB start met Tankstations

Den Haag, 16 januari 2003

De ANWB opent in samenwerking met de Van der Sluijs Groep de komende jaren circa honderd onbemande ANWB Tankstations. De literprijs ligt er minimaal zes eurocent onder het gemiddelde van de prijzen van de vijf grote oliemaatschappijen. Leden die met de ANWB Mobiliteitspas betalen krijgen één eurocent extra korting per liter. Het eerste ANWB Tankstation wordt medio februari in Ede officieel geopend. In de maanden daarna worden er ANWB Tankstations in Hank, Eindhoven en Utrecht in gebruik genomen.

ANWB Tankstations bieden automobilisten de mogelijkheid om zonder poespas, goedkoper Euro, Superplus en Diesel te tanken.

De ANWB ziet de nieuwe activiteit bij monde van hoofddirecteur Van Woerkom als een belangrijke stap voor betaalbare mobiliteit waar de organisatie sinds jaar en dag voor staat. " Wij hebben daar lang voor gestreden. We zijn blij dat we hier nu ook een concrete bijdrage aan kunnen leveren. Onderzoek onder leden geeft aan dat een overgrote meerderheid dit initiatief waardeert en er van wil profiteren".

De heer Linze de Vries van de Van der Sluijs Groep meent dat beide organisaties een ijzersterke combinatie vormen. "De ANWB staat voor bijna vier miljoen leden die geïnteresseerd zijn in betaalbare mobiliteit. Zij willen steeds meer mogelijkheden om direct met voordeel te tanken. De Van der Sluijs Groep heeft als onafhankelijke commerciële dienstverlener in de olie-industrie een efficiënt distributie netwerk van brandstoffen. Tevens heeft de organisatie veel kennis over de exploitatie van benzinestations."

Recente activiteiten van de ANWB ten behoeve van betaalbare mobiliteit zijn de acties tegen de prijsverhogingen in het openbaar vervoer, de bemoeienissen met het rekeningrijden en de kilometerheffing en het pleidooi voor een eerlijke verdeling van autokosten waarbij de motorrijtuigenbelasting wordt afgeschaft. De ANWB Mobiliteitspas biedt betaalgemak in het openbaar vervoer en op de weg en diverse kortingsmogelijkheden bij het tanken, parkeren en autohuur.


Noot voor de redactie

Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB