Ingezonden persbericht


0stanbul, 15 januari 2003

PERSBERICHT over reis van Paul Quekel lijstRatelband.nl naar Turkije:

Geachte redacteur,

Wellicht is het u bekend dat de lijstRatelband.nl beweging voorstander is van een snelle toetreding van Turkije tot de Europese Unie. In dat kader zijn in Nederland contacten gelegd met de Turkse gemeenschap. Daaruit zijn contacten voortgevloeid met de Turkse Regering. In dat kader worden vanaf maandag jl. gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de Turkse Regering

Gisteren 14 januari is een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van de AK PARTi en is gesproken met de voorzitter van deze partij de heer Dr. Mehmet Müezzinoglu en met Murat Yalçintas, vice voorzitter en mede oprichter van de AK PARTi.

De AK PARTi is de grootste Turkse partij en is niet met een Nederlandse partij te vergelijken. Het is volgens de ontvangen informatie een gematigde godsdienst partij. Tijdens dit gesprek is van gedachten gewisseld over de doelstellingen van lijstRatelband.nl inzake de uitbreiding van de Europese Unie met Turkije en zijn vervolgafspraken gemaakt over samenwerking met de AK PARTi om Turkije sneller in de EU te kunnen verwelkomen.

Vandaag 15 januari 1s een gesprek gevoerd met de Minister van Binnenlandse zaken van Turkije, de heer Abdulkadir Aksu. Ook in dit gesprek is de toetreding van Turkije tot de Europese Unie besproken. De rol die de lijstRatelband.nl in Nederland kan vervullen zal door deze Minister ook met Minister PresidentErdogan worden besproken.

W1j hebben de gelegenhe1d te baat genomen om het boek van EM0LE RATELBAND "over vuur lopen" (dat vertaald is in het Turks) als presentje te geven.

Morgen worden gesprekken gevoerd met de tweede regeringspartij de CHP, deze partij is vergelijkbaar met de PvdA in Nederland.

met vriendelijk groet,

Paul Quekel kandidaat 7 van lijst 16 LijstRatelband.nl

Turkije moet snel toetreden tot de Europese Unie