Gemeente Weert

16/01/2003

Regio VVV kent Lekker Genieten Award toe
Weert voorbeeld voor andere gemeenten in Noord- en Midden-Limburg

De enthousiaste en wervende wijze waarop de gemeente Weert zich inzet bij allerlei gemeentelijke uitingen in het kader van de toeristische promotie van Noord- en Midden-Limburg zijn een voorbeeld voor andere gemeenten in het gebied. Die eervolle kwalificatie sprak de jury richting Weert uit bij het op 14 januari jl. uitreiken van de zogeheten Lekker Genieten Award van de Regio VVV Noord- en Midden-Limburg.

Deze toeristische prijs is ingesteld door de VVV om het bedrijfsleven te stimuleren tot het creatief inzetten van regio-slogan en -logo 'Lekker Genieten' in de eigen bedrijfspromotie. Als winnaar van de eerste Award koos een onafhankelijke jury voor pension en minicamping 'Leumenhof' uit Ell.

In dat verband ontving Weert een eervolle vermelding. Zo prees de jury o.a. het door Weert gebruiken van het 'Lekker Genieten'-logo en de
-slogan bij diverse gemeentelijke uitingen. Ook was men zeer te spreken over de activiteiten- en welkomstborden aan de invalswegen van Weert. Ook het feit dat de gemeentelijke website is voorzien van dat logo en dat er vanaf die site kan worden doorgelinkt naar de website van de VVV vindt de jury een uitstekende service voor de digitale toeristische bezoeker van Weert. De jury is verder vol lof over de wijze waarop Weert actief invulling geeft aan het toeristisch beleid.

De tweede eervolle vermelding ging naar het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert.

Vereerd
Het Weerter gemeentebestuur is zeer vereerd met de eervolle kwalificatie. Het onderstreept het actieve gemeentelijke beleid op toeristisch gebied. Zo wordt er momenteel hard getrokken aan het nog aantrekkelijker maken van de Weerter binnenstad als koopcentrum voor een grote regio. Andere voorbeelden: er wordt mede vorm gegeven aan het verder ontwikkelen van het grensoverschrijdende natuurgebied Kempenbroek, is onlangs begonnen met de renovatie en de kwalitiatieve opwaardering van het vakantiepark Weerterbergen en wordt binnenkort gestart met het realiseren van een nieuwe overdekte speeltuin in het gebied IJzeren Man.

Meerwaarde Regio VVV
Weert is onlangs toegetreden tot de nieuw opgezette Regio VVV Noord- en Midden-Limburg. Voor de stad heeft dat zeker meerwaarde. Zo kan de Regio VVV op het gebied van de toeristische marketing Weert nationaal en internationaal beter op de kaart zetten. De Weerter VVV-vestiging is in de nieuwe Noord- en Midden-Limburgse structuur behouden gebleven als belangrijk publieks-servicepunt op toeristisch gebied.

Meedere Awards
De Regio VVV en de Award-jury verwachten dat binnen drie jaar meerdere Awards voor diverse categorieën (zoals dagrecreatie, verblijfsrecreatie, etc) kunnen worden ingesteld. De jury bestond uit mevrouw M. Hensels-van den Broek (voorzitter jury, directeur unit Horeca/toerisme van Gilde Opleidingen), mevrouw V. Nijpels (directeur Bongers Media Productie) en de heer P. Dormans (Kamer van Koophandel Limburg-Noord).