Gemeente Weert

16/01/2003

Weert beëindigt vervoer dak- en thuislozen

Omdat er nauwelijks gebruik van wordt gemaakt, beëindigt het gemeentebestuur de mogelijkheid van gratis vervoer van Weerter dak- en thuislozen naar in Roermond gevestigde opvangvoorzieningen. Van de vervoersmogelijkheid is sinds de invoering ervan op 2 januari jl. slechts 3 keer gebruik gemaakt.

Begin dit jaar maakte het gemeentebestuur het Weerter dak- en thuislozen mogelijk de opvangvoorzieningen in Roermond te bezoeken door ze gratis vervoer per busje aan te bieden. Het vervoer werd in het leven geroepen omdat in de wintermaanden deze categorie mensen extra kwetsbaar is. Het plan was dak- en thuislozen in de periode 2 januari tot en met 15 maart 2003 dagelijks te vervoeren van en naar de dag- en nachtopvang in Roermond, zodat zij in de winterperiode niet in de buitenlucht hoefden slapen. De mogelijkheid van vervoer werd gerealiseerd in samenspraak met de stichting Maatschappelijk Opvang Voorzieningen (MOV). Deze stichting beschikt over een busje.

Er waren goede ervaringen opgedaan met het vervoer van daklozen tussen Sittard en Geleen. Gezien de geringe belangstelling wordt deze vorm van dienstverlening vanuit Weert nu voortijdig beëindigd. Dit ondanks het feit dat het MOV en de politie de dak- en thuislozen in ruime mate hebben geattendeerd op de mogelijkheid van gratis vervoer.

Weert en de regio telt naar schatting 20 à 30 dak- en thuislozen. Het aantal daklozen is relatief laag. Het betreft vooral thuislozen, die diverse adressen hebben waar ze kunnen overnachten.