Ondernemingen en NGO s profiteren van onderlinge samenwerking




16 januari - Door samen te werken met Non Gouvernementele Organisaties (NGO s) vergroot het bedrijfsleven de slagingskans van zijn doelstelling voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit blijkt uit onderzoek door advies- en ingenieursbureau DHV naar de succesvoorwaarden voor deze op het oog ongebruikelijke samenwerking. Dit onderzoek wordt vandaag gepresenteerd tijdens een miniconferentie in Nieuwspoort.

* Staatssecretaris ontwikkelingssamenwerking reageert op onderzoek DHV
* Succescombinaties: Nuon-Novib, Cap Gemini-IICD, Vestia Groep-Cordaid
Door samen te werken met Non Gouvernementele Organisaties (NGO s) vergroot het bedrijfsleven de slagingskans van zijn doelstelling voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit blijkt uit onderzoek door advies- en ingenieursbureau DHV naar de succesvoorwaarden voor deze op het oog ongebruikelijke samenwerking. Dit onderzoek wordt vandaag gepresenteerd tijdens een miniconferentie in Nieuwspoort. Staatssecretaris van Ontwikkelingssamenwerking, mevrouw A.M.A. van Ardenne van der Hoeven reageerde op het onderzoek: Mijn opvatting is dat het maatschappelijk middenveld een eigen verantwoordelijkheid heeft in ontwikkelingssamenwerking.

Behalve het bedrijfsleven hebben ook de NGO s baat bij samenwerking met het bedrijfsleven. Hiermee wordt hun slagvaardigheid vergroot. Resultaat van de samenwerking is de economische stimulans in ontwikkelingslanden.

Gezamenlijke projecten van Nuon en Novib, de Vestia Groep en Cordaid en Cap Gemini en IICD werden door DHV onder de loep genomen.

Ir. R.A. van Tilburg, manager van de adviesgroep Duurzaam Ondernemen van DHV concludeert: Ondernemingen en ontwikkelingsorganisaties kunnen succesvol samenwerken, mits er bij de start uitgebreid wordt stilgestaan bij wederzijdse bedoelingen en belangen.



Nadere inlichtingen bij
DHV Milieu en Infrastructuur BV
Rob van Tilburg
Tel (033) 468 27 33