Belgacom

Opsporen van vermiste kinderen via mobiele telefoon

17/01/2003

Proximus en Child Focus hebben de handen in elkaar geslagen om de gegevens van vermiste kinderen in een overzichtelijke WAP-site onder te brengen. Vanaf vandaag is het dankzij deze samenwerking mogelijk om via een mobiele telefoon informatie te vinden over kinderen die als vermist werden opgegeven. Het initiatief om actief te helpen bij het opsporen van deze kinderen past in het maatschappelijke engagement van Proximus.

Child Focus heeft als opdracht, zowel op nationaal als op internationaal vlak, de verdwijning, ontvoering en seksuele uitbuiting van kinderen te voorkomen en te bestrijden. Een van de opdrachten van Child Focus is het actief helpen bij het opsporen van vermiste kinderen via onder meer het inschakelen van de media of verspreiding van opsporingsberichten.

Proximus is sponsor van Child Focus. In dat kader heeft Proximus onder andere een WAP-site ontwikkeld zodat de organisatie een nieuwe mogelijkheid heeft om de informatie over vermiste kinderen onder de aandacht van het grote publiek te brengen.

De Proximus-klant met een WAP-gsm vindt Child Focus in de rubriek Search & Find van het WAP-menu. In de sectie ?Lopende verdwijningen? kan de klant (als hij een toestel met kleurenscherm heeft) de foto's zien van de verdwenen kinderen, waarvoor een affichagecampagne is georganiseerd. Voor elk kind wordt de volgende informatie gegeven: naam, voornaam, lengte, leeftijd, lichaamsbouw, haar, ogen, bijzondere kenmerken, datum en plaats van verdwijning. Op datzelfde scherm kan hij rechtstreeks contact opnemen met Child Focus via het noodnummer 110 (gratis, zeven dagen per week en de klok rond bereikbaar).

Naast de informatie over vermiste kinderen staat op de WAP-site van Child Focus ook de opdracht van de organisatie, de evenementen die zij organiseert of waaraan zij deelneemt en een oproep voor vrijwilligers.

Alle informatie over de WAP-dienst van Child Focus via Proximus staat op proximus-interactive, rubriek Search & Find.

Dit initiatief om actief te helpen bij het opsporen van vermiste kinderen past in het maatschappelijke engagement van Proximus. Van bij zijn oprichting, heeft Proximus steun verleend aan initiatieven in de sociale sector of de gezondheidszorg. Denken we maar aan het Rode Kruis van België, voorkeurtarieven voor doven en slechthorendenden of PC for Schools. Het meest recente initiatief was de oprichting van de Proximus Foundation in december 2002.

Meer informatie op proximusfoundation.