Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Uitnodiging voor de media: Grüne Woche

9 december 2002 -
De jaarlijks terugkerende internationale landbouwtentoonstelling 'Grüne woche' in Berlijn wordt volgend jaar van 17 tot en met 26 januari 2003 gehouden. Zo'n zestig landen nemen deel aan de Grüne Woche. Het is de éénenvijftigste keer dat Nederland op de Grüne Woche aanwezig is. Minister Veerman en staatssecretaris Odink van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij zijn 17 en 18 januari op de Grüne Woche aanwezig. Ook zullen zij de officiële opening op donderdagavond 16 januari om 18.00 uur bijwonen. Renate Künast, de Duitse minister van Verbraucherschutz, Ernährung und Landwirtschaft, zal de opening verrichten.

De Grüne Woche wordt gehouden in de hallen van het Messegelände van Messe Berlin. De Nederlandse inzending bevindt zich in Halle 18 en beslaat 1600 m2 waarbinnen alle sectoren van de Nederlandse landbouw aan bod komen.

Op 17 januari om 08.00 begint de rondgang van Renate Künast over de Nederlandse inzending. Daarna is er gelegenheid voor de pers om met minister Veerman te spreken in de pers- en handelsinformatielounge van de Nederlandse inzending. 's Middags bezoekt de minister de aan de Grüne Woche gekoppelde Duitse AGF vakbeurs 'Fruit Logistica' waar ook veel Nederlandse bedrijven zijn vertegenwoordigd. Het programma voor de 18e staat voor de minister in het teken van gesprekken met ambtsgenoten en Nederlandse boeren.