UPC NEDERLAND

Nieuw Antilliaans/Arubaans televisiekanaal

Amsterdam, 19 december 2002 - In januari 2003 introduceert UPC Nederland een nieuw digitaal televisiekanaal. A-TiVi richt zich volledig op de circa 120.000 Antillianen en Arubanen in Nederland. De programmering bestaat uit nieuws, actualiteiten, kinder- en kookprogramma's, Venezuelaanse soaps, muziek en spelshows. A-TiVi is 24 uur per dag in de lucht en zal voornamelijk in het Papiaments uitzenden. Een abonnement op het premium-kanaal kost EUR 15,= per maand en is alleen verkrijgbaar in combinatie met een abonnement op UPC Digital.

Het kanaal gaat spetterend van start met live uitzendingen van het grote Tumba Festival 2003. Carnaval in Curaçao en Aruba is het grote culturele evenement van het jaar. Abonnees van A-TiVi kunnen nu de festiviteiten van dichtbij meemaken. Op 17 januari 2003 kunnen de huidige UPC Digital-abonnees als voorproefje gratis kijken en luisteren naar het Tumba Festival 2002.

Jeroen Bergman, Senior Vice President Content Acquisition & Strategy van UPC NV over het nieuwe digitale kanaal: 'A-TiVi is een perfecte aanvulling op ons huidige aanbod van premium-kanalen voor verschillende doelgroepen. Naast A-TiVi bieden we SET en Zee TV met Hindoestaanse programma's, ART met Arabische programma's en TVBS met Chinese programma's.'

Vertegenwoordiger Morgan Isenia van A-TiVi ziet de komst van A-TiVi als een belangrijke mijlpaal voor Antillianen en Arubanen in Nederland: 'Het zal dienen als belangrijke communicatiebrug tussen de koninkrijksdelen en voorzien in de sterke behoefte aan televisieprogramma's van en over de Antillen en Aruba.'

UPC Digital UPC Digital is UPC's digitale televisiedienst die via het kabelnetwerk wordt aangeboden. De dienst wordt geleverd via een geavanceerde set top box die op de televisie wordt aangesloten. UPC Digital biedt een hogere kwaliteit beeld en geluid, een grotere keuze aan entertainment en informatie, e-mailen via de televisie en verschillende interactieve diensten. Er kunnen films worden besteld, games worden gespeeld met behulp van de afstandsbediening of er kan worden geluisterd naar de 40 non-stop muziekzenders. Via de elektronische programmagids is het in één oogopslag duidelijk wat er op televisie te zien is. Maandelijks ontvangen klanten gratis het UPC Digital Magazine.

UPC Nederland UPC Nederland is onderdeel van het beursgenoteerde United Pan-Europe Communications N.V. (Euronext Amsterdam: UPC; Verenigde Staten: Over The Counter Bulletin Board:UPCOY) en is met zo'n 2,3 miljoen klanten de toonaangevende aanbieder op het gebied van geavanceerde media- en telecommunicatiediensten in Nederland. Op de consumentenmarkt voert UPC Nederland diensten op het gebied van internet (chello), telefonie (UPC Telefonie) en radio & tv. Hiervoor beschikt UPC Nederland in Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant over hoogwaardige breedbandnetwerken.

A-TiVi De Antilliaans/Arubaanse televisiezender A-TiVi is een initiatief van Media Galaxy. Na ruim een jaar voorbereiding zijn de eerste uitzendingen vanaf januari 2003 bij UPC Nederland te zien. A-TiVi is te zien via UPC Digital, het digitale platform van UPC, en zendt 24 uur per dag voornamelijk in het Papiaments uit. Meer informatie op www.ativi.nl.

= = =

Noot aan de redactie: Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: UPC Nederland, Ronald van der Aart (020 775 57 71, mobiel 06 21 898 275) of A-TiVi, Morgan Isenia (mobiel 06 53 929 043) of Gurney Semper (+5999 5618860).

Noot aan de beeldredactie: Screen shots van A-TiVi (JPEG) kunt u opvragen bij Morgan Isenia, (mobiel 06 53 929 043).

Voor meer informatie over de verkrijgbaarheid van UPC Digital, zie www.upc.nl.

UPC N.V.

19 dec 02 11:34