DIE ZEIT

Internationale ZEIT-debatten in Münster

Internationale ZEIT-debatten in Münster / Finale van de redenaarsduellen, georganiseerd door de debatclubs van Münster en Die Zeit

Hamburg (ots) - Meer dan 50 kunstenaars van het gesproken woord uit alle delen van Duitsland en Nederland kampen van 17 tot 19 januari 2003 in de Münsterse universiteit om de begeerde toernooizege. Doel van de redenaarsduellen, die in het Engels gehouden worden, is met retorische vaardigheden de gunst van het publiek winnen en met overtuigende argumenten de finale te halen.

De afsluitende debatten gaan door op zondag 19 januari 2003 om 14 uur. In de aula van het slot, het representatieve hoofdgebouw van de Universiteit Münster, zijn de vier beste duo's aan het werk. Op het einde van deze finale maakt de jury de naam van het winnende team bekend.

Het weekblad DIE ZEIT organiseert het tornooi in samenwerking met de debatclub van de Universiteit Münster en de vereniging van debatclubs van Duitse hogescholen. Het doel van dit evenement is de bespreking van hedendaagse thema's volgens de regels van de kunst. DIE ZEIT ondernam reeds verschillende initiatieven om het debat als basis van de democratie te bevorderen, in samenwerking met diverse Duitse universiteiten zoals die van Tübingen, Dresden, de Humboldt-universiteit van Berlijn en de universiteit van Greifswald.

Een kwartier voor het begin van het debat wordt het thema bekendgemaakt en wordt de voor- of tegenpositie van de spelers uitgeloot. De inkom voor toeschouwers is gratis. Informatie: www.uni-muenster.de/debattierclub en www.zeitdebatten.de

ots originele tekst: DIE ZEIT
Via het internet opvraagbaar: http://www.presseportal.de

Meer informatie:

Christiane von Websky
Projektleiterin Marketing
Tel.: 040/ 3280-312, Fax: 040/3280-125
e-mail: websky@zeit.de


09 jan 03 17:14