Gemeente Lisse

10-01-2003 Regionaal aanbod huurwoningen nu ook digitaal

detail: Regionaal aanbod huurwoningen nu ook digitaal Inwoners van de Duin- en Bollenstreek kunnen vanaf 17 januari via internet reageren op een aangeboden huurwoning.

Tot nu toe kon u alleen door het opsturen van de woonkeuzebon uit de Wooninfo belangstelling tonen voor een aangeboden huurwoning. Nu kunt u ook via uw computer reageren. De website is te vinden op het internetadres www.duinenbollen.nl.

Hoe werkt het?
De website biedt een overzicht van het totale aanbod van beschikbare huurwoningen in de regio. Ook is het mogelijk alleen die woningen op te roepen waarvoor u in aanmerking komt. Kies dan voor 'persoonlijke gegevens -> passend aanbod'.
Via een druk op de knop voegt u de woning waarnaar uw belangstelling uitgaat toe aan uw woonkeuzebon. Het systeem geeft direct aan hoeveel woningzoekenden er op dat moment eerder voor de woning in aanmerking komen. U kunt op dat moment besluiten om voor een andere woning te kiezen. Het aantal woningzoekenden voor een bepaalde woning kan per dag wijzigen, waardoor u pas na de sluitingstermijn zeker weet aan wie de woning toegewezen wordt.
Zonder veel moeite kunt u ook verkeerd geselecteerde woningen weer weghalen en is er een overzicht op te roepen van de huurwoningen waar u tot dan toe op gereageerd heeft. Ten slotte kunt u enkele dagen na de sluitingstermijn via de website zien hoe de woningen zijn toegewezen.

Eerst registreren
Voor men digitaal zijn woonkeuzebon kan insturen, moet er eerst via de website een registratienummer aangevraagd worden. Alleen met dit persoonlijke nummer is toegang tot de eigen gegevens mogelijk en kan men digitaal inschrijven op de aangeboden huurwoningen.

Regels veranderen niet
Huurders hebben met deze nieuwe website een extra mogelijkheid om te reageren op het regionale woningaanbod. Het blijft echter nog steeds mogelijk om woonkeuzebonnen in te sturen.
De mogelijkheid om per computer op een woning te reageren, verandert niets aan de termijn om te reageren. Tot en met woensdag na het uitkomen van de Wooninfo kan men reageren op aangeboden huurwoningen. De reactie moet dan wel voor 10.00 uur binnen zijn. Ook de regels voor toewijzing veranderen niet. Voor de categorie starters geldt nog steeds dat degene met de hoogste leeftijd in aanmerking komt voor een woning. Bij de categorie doorstromers valt de keus op degene die het langst in de huidige huurwoning woont. In deze categorie mogen 65-plussers ook een koopwoning achterlaten. In de categorie vestigers komt degene met de hoogste score in aanmerking voor een woning. Voor deze score tellen economische en maatschappelijke binding met de regio mee.

VWDB
De nieuwe website is een initiatief van de VWDB, de Vereniging van Woningcorporaties Duin- en Bollenstreek. Dit zijn de corporaties uit Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Rijnsburg, Sassenheim, Voorhout en Warmond. Door deze samenwerkingsvorm is een regionaal woningaanbod mogelijk. Inwoners van de tien gemeenten in de regio kunnen hierdoor in aanmerking komen voor alle vrijkomende huurwoningen in dit gebied. Jaarlijks bekijken de samenwerkende woningcorporaties de ontwikkeling van vraag en aanbod van huurwoningen en bespreken zij de knelpunten die zich voordoen.

Neem vanaf 17 januari dus eens een kijkje op www.duinenbollen.nl!