Gemeente Deventer

Deventer Bladschoon

WETHOUDER INA ADEMA GEEFT TIEN COMPOSTEERVATEN WEG

Wethouder Ina Adema geeft op vrijdag 17 januari om 15 uur in het MilieuCentrum aan de Maatmansweg 3 een composteervat aan winnaars van de verloting die is gehouden in het kader van de onlangs afgesloten actie 'Alle bladeren verzamelen'.

Dit jaar heeft een record aantal bewoners meegeholpen de bladactie tot een succes te maken. 557 bewoners deden een beroep op de koeriersdienst van Cambio een 'Bladkoeriertje' te verzorgen, 311 meer dan vorig jaar: 'Blad? Bel Bennie Bladman!' De deelnemers ontvingen een reactiekaart die ze konden opsturen als zij kans wilden te maken op een toepasselijke prijs. Onder de 77 inzenders zijn veertig prijzen verloot: tien composteervaten, inclusief een composteercursus, tien bladharken en twintig zakken compost.

'Alle bladeren verzamelen' is de naam van de bladactie die de sector Stads- en Dorpsbeheer van de gemeente en Cambio elk najaar houdt als onderdeel van het programma 'Deventer Schoon'. De actie heeft plaats in samenwerking met Circulus, Sallcon, De Punt en de afdeling Wijkaanpak.

De Deventer Schoon-acties hebben tot doel bewoners sociaal te activeren en mede verantwoordelijk te maken voor de fysieke leefbaarheid van hun buurt. Voor een schone buurt hoeft u niet persé te wachten op de professionele schoonmakers, u kunt er ook direct zelf iets aan doen! Een schone buurt wordt geassocieerd met zorg voor de woon- en leefomgeving en indirect met zorg voor elkaar. Een schone buurt versterkt gevoelens van eigenwaarde en veiligheid.